Surađuju s dm-om i ‘osluškuju potrebe tržišta’: Startup iz sjedišta Zagrebačkog velesajma u punom procvatu

Mladi startup Peekator s radom je započeo prije godinu dana, a danas se mogu pohvaliti suradnjom s najvećim drogerijskim lanacem na domaćem tržištu – dm-om. Peekator trenutačno ima petero zaposlenih, smješteni su u prostorima ZICER-a na Zagrebačkom velesajmu i bave se istraživanjem iskustva kupaca; pružaju usluge anketiranja, mystery shoppinga i anketiranja pomoću QR kodova koje kupci skeniraju, piše Poslovni dnevnik.

“Sve usluge pružamo i dostavljamo kroz vlastiti software koji smo razvili i koji obuhvaća cijelu organizaciju usluge, te na kraju donosi klijentu kompletan uvid u korisničko iskustvo”, objašnjava direktor tvrtke Marin Mrša. Premda su gotovo pa tek kročili na zahtjevno tržište, suradnja s dm-om vjetar je u leđa mladim inovatorima.  “Za dm provodimo istraživanje zadovoljstva kupaca.

.

Naši će anketari stajati na izlazu trgovine i koristeći našu mobilnu aplikaciju koja ih vodi kroz cijelu anketu, prikupljati mišljenja njihovih kupaca. Na temelju tih odgovora u sustavu kreiramo vizualne i analitičke izvještaje za dm kojima oni imaju pristup na web aplikaciji, a dobivene rezultate koriste kako bi kupcima ponudili još bolje iskustvo kupovine”, objašnjava Mrša i dodaje da je ova suradnja značajna zato što je riječ o dm-u koji ima dugogodišnju praksu slušanja kupaca, a uz pomoć Peekatora unaprijedit će ponudu i ostati visoko pozicionirani kod kupaca.

Do suradnje s dm-om došlo je krajem prošle godine kada je Peekator odradio pilot projekt svojih usluga i rješenja dm-u, nakon čega su razvili dodatne značajke koje je dm tražio. Tako su na obostrano zadovoljstvo otkrili područja u kojima mogu ostvariti uspješnu suradnju. “Budući da nam je mišljenje naših kupaca izuzetno važno, kontinuirano ulažemo u usavršavanje ponude i usluge u skladu s novim saznanjima o njihovim željama i potrebama. Zato su nam vrlo korisni podaci koje dobivamo od tvrtke Peekator, za koju smo već na početku uvidjeli da su mladi i perspektivni startup”, istaknula je Nataša Odak, menadžerica Razvoja ljudskih potencijala u dm-u.

Njihova suradnja je, kaže, dobra prilika da dm kao lider na tržištu podrži mladu i kvalitetnu tvrtku u afirmaciji, a da istovremeno unaprijede kvalitetu svoje usluge i asortimana. “Vjerujemo da je za Peekator ovo odlična prilika i iskustvo koje će im u daljnjem razvoju poslovanja biti vrlo vrijedno. Suradnje s velikim tvrtkama kao što je dm otvaraju mnoga vrata novim start-upovima, a od velikog značenja im je i iskustvo koje dm donosi u suradnji.

Peekator tako, primjerice, od dm-a dobiva i pristup našem bogatom iskustvu na području kvalitete usluge gdje zadržavamo visoke standarde, a naši savjeti mogu im pomoći i u pristupu u istraživanju te razvoju softvera”, kaže Odak. Direktor Peekatora Marin Mrša istaknuo je da su za ovo puno radili i osluškivali potrebe tržišta, a u istom će smjeru, zaključuje, nastaviti. Do kraja godine planiraju daljnji razvoj softvera u sklopu usluga koje nude, uz usavršavanje strukture i procesa te prikupljanje prve runde investicija za širenje na europska tržišta, poglavito Veliku Britaniju i Njemačku.


Komentari