SUBOTA SMIŠLJENA ZA OBITELJSKU ZABAVU! Ne propustite deseto izdanje Obiteljskog festivala u Parku

Foto: Ivana Gucek/ Centar za kulturu Trešnjevka

Park Stara Trešnjevka i Kulturni centar Trešnjevka ove su subote rezervirane za manifestaciju „Obiteljski festival u parku“.

“Na manifestaciju pozivamo sve stanovnike Trešnjevke i šire da nam se pridruže na ovom cjelodnevnom slavlju te da zajedno simbolično ispratimo ljeto i pozdravimo jesen! Manifestaciju financijski podržava Gradski ured za kulturu, međugradsku i međunarodnu suradnju i civilno društvo Grada Zagreba. Program je za sve građane besplatan!”, poručili su organizatori.

Festival se održava već deset godina, a ovogodišnji program s raznim radionicama za djecu i odrasle, dječjim predstavama, koncertima vokalne lirike i predstavljanjima dječje književnosti i putopisa, trajati će od 15  do 21 sat.

Foto: Obiteljski festival u parku

Radionice, knjige, glazba

Tako u 15 sati starta likovna radionica za djecu i odrasle, “Dobri duh kvarta”, a voditi će je Mia Maraković

“Podijeljeni u timove, polaznici će osmisliti svog dobrog duha kojim će okarakterizirati svoj kvart i na kraju objasniti nacrtane vrline. Polaznici će se natjecati svojim radovima, naučiti kako napraviti crtež – slagalicu i zabaviti se u kreativnoj atmosferi”, obećaje radionica u najavi.

U isto vrijeme će u sklopu festivala održati i STEAM radionica Tinker Labs Trešnjevka sjever, gdje će najmlađi moći upoznati pozadinu strujnog kruga, kemijskih reakcija i drugih znanstvenih pokusa.

 

Foto: Ivana Gucek/ Centar za kulturu Trešnjevka

Među najavljenim sadržajima ističe se i predstavljanje knjige „Ne postoji sutra u Atru”, priče iz Afrike Martine Divić, zakazane za 17:30 sati. Riječ je o zbirci petnaest priča iz Afrike.

“Svaka priča obogaćena je s jednom ili dvije fotografije koje prate tekst. Sve priče prate ‘overland’ putovanje Martine i Tonija, mladog para iz Dalmacije, te se osim svega onog što donosi put, suptilno dotiču i njihovog odnosa. Putovanje obuhvaća područje Sjeverozapadne Afrike; Senegal, Mauritaniju, Zapadnu Saharu i Maroko. Svaka priča je cjelina za sebe i može se čitati neovisno o drugim pričama, a motivi koji prožimaju knjigu su razni: razgovori s lokalnim ljudima, pješačenja Saharom, putovanje vlakom koji prevozi ugljen kroz Mauritaniju, kulturalne razlike (npr. leblouh – praksa nasilnog hranjenja ženske djece u Mauritaniji), gradovi Maroka, planine, ocean i rijeke…”, opisan je zanimljiv sadržaj knjige za djecu.

Foto: Ivana Gucek/ Centar za kulturu Trešnjevka

Od 20 sati kreće i glazbeni program. Za koncert vokalne lirike pobrinuti će se sopranistica Marija Lešaja, uz klavirsku pratnju Kosjenke Turkulin.

Posjetitelje očekuje opuštanje uz interpretaciju klasične glazbe i to: Beethovena (“An die ferne Geliebte”) Debussyija (“Ariettes oubliées”), de Falla “Siete Canciones populares Españolas”) i Papandopuloa (“Čakavska suita”).

Komentari