Splitska grupa Ocean i njihovi glazbeni prijatelji raspjevali prepunu dvoranu Vatroslav Lisinski

Foto: Nikola Zoko

Splitska grupa Ocean i brojne dalmatinske glazbene zvijezde poput Zorice Kondže, Jasne Zlokić, Tedija Spalata, Gorana Karana raspjevali su brojnu publiku u dvorani Vatroslav Lisinski u Zagrebu. Bila je to glazbena fuzija najpopularnijih hitova Oceana i najveći glazbeni hitovi kultnih glazbenih imena koji su dirnuli dupkom puno gledalište.

Foto: Nikola Zoko

“Ovo je večer koja slavi život, koja je posebna po mnogo čemu”, rekla je na početku koncerta voditeljica Lejdi Oreb pričajući priču o koncertu koji je imao nekoliko ciljeva- Zagrebu zapjevati dalmatinsku pjesmu, predstaviti rad grupe pred kojom je blistava karijera,  ali i učiniti dobro djelo za udrugu Krijesnica kojoj je bio namijenjen dio od prodaje ulaznica.

Foto: Nikola Zoko

Na početku koncerta članovi grupe Ocean (Marica Rogošić, Dino Pleština i Stjepan Radić) izveli su publici odabrani izbor skladbi s aktualnog albuma ”Korakom po nebu” ali i hitove poput Uzalud, Ambis Nenormalno s prethodnih nosača zvukova. Na oduševljenje publike, koja je spremno i zapjevala.

Foto: Nikola Zoko

Dijelove autorskih skladbi upotpunila su i gostovanja brojnih glazbenika koji su mahom izveli po jedan duet s grupom Ocean ali i podsjetili publiku na svoje glazbene hitove. Tako je Tedi Spalato publiku oduševio hitom ‘Sve ću preživit’, Zorica Kondža zapjevala je ‘Zar je voljeti grijeh’, Goran Karan skladbu grupe Ocean, Infetan i svoj hit Dugo nisam bio mlad, a legendarna Jasna Zlokić svoju Skitnicu koja je publiku doslovno digla na noge te ovoj pjevačici na oči natjerala suze radosnice.

Foto: Nikola Zoko

Za sve skladbe za ovu prigodu aranžman potpisuje Joško Banov, koji je dirigirao Big bendom i gudačkim ansamblom. Na pozornici u impozantnom bendu bila su još neka glazbena imena – Ante Gelo i  Matija Dedić koji je kao hommage Arsenu Dediću zasvirao skladbu ‘Ne plači’ koju je s posebno žara otpjevala violinistica i pjevačica Marica Vilibić.

Foto: Nikola Zoko

“Hvala vam što ste bili dio naše večeri i što ste bili ovako sjajna publika”, rekli su u glas razdragani članovi grupe Ocean ne krijući oduševljenje publikom koja je popunila gledalište Lisinskog.  Uz posljednju skladbu ‘Jubav moja’, posvećenu legendarnom Oliveru Dragojeviću, koncert je došao svojem kraju, a brojni gosti su nastavili ugodno druženje u Matis Lounge baru uz promociju  plavca malog s položaja Komarna simboličnog naziva Opus.

Foto: Nikola Zoko

U opusu grupe Ocean, o kojoj će se još puno čuti ali i opusima glazbenih legendi uživali su i brojni poznati poput glazbenice Antonelle Malis, glumice Mirte Zečević, profesorice glazbe Denis Vasilj, poduzetnice Ive Kontek, rock legende Waltera Neugebauera.


Komentari