Spektakularan završetak Fantastic Zagreb Film Festivala: Zavirite u repertoar

8. Fantastic Zagreb Film Festival na fantastičnoj lokaciji Ljetne pozornice Tuškanac polako se približava svom završetku. Večeras u 21:15 startaju s danskim SF trilerom QEDA.

Godina je 2095. Oceani su preplavili zemlju, pitke vode više nema. Svijet je doživio ekološku katastrofu, a jedina nada čovječanstva je putovanje našeg glavnog junaka kroz vrijeme u 2017. godinu kako bi ispravio naše pogreške. Sat otkucava, hoće li uspjeti?

Nakon danske SF avanture slijedi nezaboravno filmsko putovanje! Nakon svjetske i europske premijere na festivalima Sundance i Cannes Fantastic Zagreb treći je festival u svijetu koji prikazuje jedan od najiščekivanijih filmova godine MANDY (2018) s genijalnim Nicolasom Cageom u glavnoj ulozi! Godina je 1983., ljubavna priča Reda i Mandy pretvara se u noćnu moru, Cage naoružan motornom pilom i mitskom sjekirom kreću u krvavu osvetu protvi religijskog kulta.

Jedinstveno filmsko iskustvo i crnohumorni akcijski horor s najluđim Cageom ikada večeras na Ljetnoj pozornici Tuškanac u 23:00!

8. Fantastic Zagreb Film Festival završava sutra, nedjelja, 08. srpnja, na uistinu spektakularan način: projekcijom vječnog remek-djela 2001: Odiseja u svemiru (2001: A Space Odyssey, 1968.) koje ove godine obilježava svoju 50-godišnjicu!

Film monolitskih proporcija i kapitalno djelo sedme umjetnosti o kojem je sve odavno rečeno i jedinstveno filmsko iskustvo redateljskog velikana Stanleya Kubricka koje s pravom nosi titulu najvećeg filmskog spektakla u povijesti pokretnih slika i koje je zauvijek promijenilo SF žanr. Pogledajte ovaj spektakl u svoj njegovo raskoši i veličini u digitalno restauriranoj 4K kopiji na zatvaranju 8. Fantastic Zagreba 08. srpnja na velikom platnu Ljetne pozornice Tuškanac!

Uz filmski program ove godine pripremili su i atraktivnu multimedijalnu izložbu LUMINAR talentiranog umjetnika, filmskog redatelja i majstora specijalnih efekatat Paola Gentilinija. Izložba je besplatna i otvorena za javnost od 24. lipnja do 12. srpnja. ‘Uronite’ u fantastičnu SF avanturu u samom centru Zagreba, u Tunelu Grič!

Ulaznice su u prodaji na blagajni kina Europa (Varšavska 3) tijekom cijelog dana i na blagajni Ljetne pozornice Tuškanac od 19h.


Komentari