SPEKTAKL U LISINSKOM Ne propustite koncert dva svjetska virtuoza, donosimo sve detalje

Foto Elvir Tabakovic / CROPIX

Jedna od najistaknutijih europskih pijanistica Anika Vavić i Carlos Damas nastupit će u Lisinskom u subotu 23. travnja. Koncert će pratiti Zagrebačka filharmonija pod ravnanjem Tončija Bilića.

Anika Vavić jedna je od najprominentnijih pijanistica umjetničke metropole u srcu Europe, grada Beča. Kao solistica održala je recitale u njujorškom Carnegie Hallu, vašingtonskom Kennedy Centeru, londonskom Wigmore Hallu, amsterdamskom Concertgebouwu i bečkom Musikvereinu. Nastupala je uz najveće svjetske orkestre (Orkestar Marijinskog kazališta iz Sankt Peterburga, Londonski filharmonijski orkestar, Simfonijski orkestar Austrijskoga radija i dr.) i surađivala s uglednim dirigentima, kao što su Valerij Gergijev, Andrés Orozco-Estrada ili Paavo Järvi, stoji u najavi koncerta.

Svoj raskošni talent, izbrušen u najvećim i najpoznatijim glazbenim dvoranama svijeta, zagrebačkoj će publici predstaviti u briljantnom Prokofjevljevu Trećem koncertu u C-duru za glasovir i orkestar, virtuoznom djelu punom životne radosti i ushićenja, dodaju.

Tom prilikom, zagrebačka će publika imati priliku čuti i Laloov Koncert za violinu i orkestar, op. 20, remek-djelo svjetske violinističke literature, opojno lijepih melodijskih linija utkanih u raskošno kasnoromantično orkestralno ruho, u interpretaciji najpoznatijega portugalskog violinista srednje generacije Carlosa Damasa.

Damas koncertira diljem svijeta i surađuje s poznatim svjetskim orkestrima a svira na glasovitoj Gabriellijevoj ex-Isham violini iz 1763. godine, s kojom će nastupiti i u Lisinskome.

Ulaznice možete nabaviti ovdje.


Komentari