Snježne radosti za male i velike: Evo gdje u Zagrebu odvesti djecu na sanjkanje

FOTO: Lovrec Željko / Zakaj volim Zagreb

Uživajte sa svojim mališanima u snježnim radostima na sanjkalištima u Zagrebu i u okolici.

Temperature više nisu na -15, a snijeg koji je zabijelio Zagreb poziva građane i mališane da se prepuste zimskim radostima i uživaju u snijegu, sanjkanju i grudanju.

Omiljeno zagrebačko izletište i sanjkalište svakako je Cmrok, park i brdo smješteno u sjevernom dijelu Zagreba, na obroncima Medvednice. Okružuju ga ulice Tuškanac i Jurjevska. Zagrebački gradonačelnik otvorio ga je prošli tjedan i razveselio i male i velike. Do Cmroka se može doći autobusima javnog prijevoza (ZET Zagreb) linijama 101, 102 i 105.

I, naravno, neizostavno Sljeme, od Grafičara, Puntjarke, Zelengaja kod hotela As, kao i Ponikve na Zelenoj magistrali iznad Gajnice.

Također, Zagrepčani su ovih dana sa svojim mališanima zauzeli i Poljanice u Dubravi, ali i Jazbinu kraj Bukovca.

Sanjkalište postoji i na Jarunu preko puta Redox igrališta uz veliko jezero, između jezera i Savskog nasipa. Brežuljak uz Kajakaški prilaz u ŠRC Jarun već godinama služi kao sanjkalište.

FOTO: Marijana Subašić / ‎Zakaj volim Zagreb

Što se tiče same okolice Zagreba, građani preporučaju Dugo Selo, točnije Bunčićevu klet na Martin bregu gdje se, kažu, nalazi odličan restoran u sklopu kojeg postoji i igralište za djecu gdje se mogu sanjkati.

Zagrepčani često posjećuju i izletište Ključić brdo, otprilike 20 kilometara od Velike Gorice, u sklopu kojeg se nalazi sanjkalište, restoran, ali i konji, srne, divlje svinje, ovce, zečevi, koze – raj za klince!

Prije su često posjećivali i Dva potoka u Zaprešiću, a za sanjkanje bi otišli na obližnje brdo.

Prepustite se zimskim aktivnostima, svježem zraku i uživajte sa svojim mališanima u snježnim radostima na sanjkalištima u Zagrebu i u okolici!


Komentari