SENZACIJA U ZAGREBU: U Močvaru dolazi dašak juga Italije uz pizzicu

Foto: Igor Kralj/PIXSELL/Ilustracija

Vrelo zvuka i klub Močvara imaju veliku čast ugostiti Mariju Mazzottu, talijansku pjevačicu nevjerojatnih vokalnih sposobnosti koja će nam donijeti dašak talijanskog juga, regije iz koje dolazi pizzicu, uzbudljiva i predivna glazba koja je osvojila cijeli svijet.

Mazzotta je svoju karijeru počela kao pjevačica kultnog benda Canzoniere Grecanico Salentino, grupe koja se može smatrati jednom od najvažnijih europskih world music grupa, a koja već više od 40 godina svijetu prenosi pizzicu i interpretira je na jedinstven način.

Kroz Canzoniere Grecanico Salentino prošlo je dosta glazbenika, a upravo je Mazzotta svojim vokalnim izvedbama pomogla grupi da u 21. stoljeću dosegnu najviše vrhove u svojoj karijeri.

Nakon nekoliko snimljenih albuma i na stotine koncerata sa CGS, Maria Mazzotta se odlučila na samostalnu karijeru i nešto intimniji pristup glazbi talijanskog juga. Prvo je snimila sjajan album, “Novilunio” (2017.) s violončelistom Redijem Hasom, a i s tim albumom je doživjela veliki uspjeh od strane svjetske kritike.

Prošle godine je objavila prvi potpuno samostalno potpisani album “Amoreamaro”, a sam naziv albuma (‘gorka ljubav’) najbolje pokazuje pristup kojeg je Mazzotta odabrala za ovaj album.

Mazzotta u “Amoreamaro” bez straha prolazi kroz sve emocije koje ljubav može ponuditi, a pjesma joj služi kao ‘vozilo’ za katarzu i utjehu, ali i kao lijek što je tipično za pušku tradiciju. “Amoreamaro” je naslonjen na tradicijske pjesme koje su aranžirane u novom ruhu te obogaćene novim zvucima i tekstovima, a album je doživio sjajan prijem od strane publike. Album je snimljen u suradnji s harmonikašem i pijanistom Brunom Galeonom, a ugledni Songlines je cijeli album sublimirao u četiri sjajne riječi: “Strastveni album snažnog karaktera”.

Maria Mazzotta u Zagreb dolazi promovirati “Amoreamaro”, ali ne staje sa svojim diskografskim aktivnostima. Prije nekoliko tjedana objavila je novi album – “Grifone”, snimljen s francuskom grupom Pulcinella.

Ponedjeljak, 9.8., 20:00, besplatan upad

Lokacija: Močvarna terasa
Preuzimanje besplatnih ulaznica kreće u subotu, 7.8., u 10 sati.
Ulaznice: bit.ly/mochvara-maria_mazzotta

Covid putovnice nisu potrebne.
Koncert je sjedećeg tipa i broj ulaznica je ograničen.
Zbog epidemioloških mjera vodimo pisanu evidenciju posjetitelja pa vas molimo da dođete prije početka koncerta kako bi izbjegli gužvu na ulazu i kako ne bi zakasnili na početak koncerta.

Komentari