SAZNAJTE KOJIM PROGRAMOM ČASTI MUZEJ SUVREMENIH UMJETNOSTI

Foto: Muzej suvremene umjetnosti

Muzej suvremenih umjetnosti časti posjetitelje za svoj rođendan u subotu 8. prosinca s čak 19 besplatnih programa. Ulaz je slobodan na sve programe koji će se moći pogledati os 11 do 22 sata.

Četiri programa su posvećena velikoj aktualnoj izložbi „Potraga za stvarnošću – Jadranka Fatur i hiperrealno“, od kojih su dva stručna vodstva po izložbi na kojima će posjetitelji imati priliku upoznati slikaricu Jadranku Fatur te od nje same saznati kako su nastajale ikoničke slike ove naše najvažnije predstavnice hiperrealizma, a tijekom predstavljanja monografskog kataloga izložbe – priliku da im ih slikarica potpiše. Nakon razgovora s poznatim street art umjetnikom Loncem, autorom novog hiperrealističnog murala u muzejskom kafiću, s umjetnikom Mironom Milićem razgovarat ćemo o njegovom novom ciklusu izloženom u MSU galeriji.

Bit će predstavljene i dvije knjige: bogato ilustrirana publikacija uz veliku aktualnu izložbu u njujorškoj MoMi „Toward a Concrete Utopia: Architecture in Yugoslavia 1948-1980“te najnovij prijevod MSU biblioteke Refleksije „Kraj umjetnosti“ Donalda Kuspita. Osim izložbi Jadranke Fatur i Mirona Milića, publiku očekuje i stručno vodstvo stalnim postavom Muzeja, zatim vodstvo kroz izložbu velikana hrvatskog stripa Andrije Maurovića, a moći će isprobati i 16 različitih politički i socijalno angažiranih videoigara u sklopu izložbe „Games and Politics“.

Na rođendan MSU-a bit će otvorena i nova izložba katalonskog umjetnika i znanstvenika Pepa Vidala u okviru „Laboratorija za oživljavanje“, programa u sklopu kojega u Ateljeu Kožarić povremeno gostuju kustosi i umjetnici bliski stvaralaštvu Ivana Kožarića. Tu je i koncert dječjeg zbora Zagrebački anđelizatim projekcija filma renomirane francuske umjetnice i redateljice Florence Lazar te plesni performans inspiriran kratkim pričama Franza Kafke. U povodu obilježavanja svog devetog rođendana, MSU poziva sve posjetitelje da se uključe u jedinstveni edukativni radionički program koji uključuje izradu makete meandarske zgrade Muzeja.


Komentari