SANJIVA ZAČARANA MOČVARA Kantautorica nominirana za Porin nastupit će u Zagrebu

Foto: Irena Žilić Instagram

Prva ovogodišnja Začarana Močvara predstavit će kantautoricu Irenu Žilić. Nastupit će u petak 5. veljače u 20 sati u klubu Močvara, a besplatne karte moguće je preuzeti putem sustava Entrio.

Irena Žilić na glazbenoj se sceni pojavila 2012. godine kada je izdala debitantski EP “Days of Innocence”. Odmah se istaknula nezaboravnim vokalom i pamtljivim pjesmama sanjive atmosfere. “Days of Innocence” naslijedio je album “Travelling” izdan 2014. godine. Veliko priznanje dao mu je domaći Rolling Stone uvrstivši ga u top 5 najznačajnijih izdanja u posljednjih trideset godina.

S albumom “Haze” koji je uslijedio 2017. godine Irena je zaradila nominaciju za prestižnu diskografsku nagradu Porin. Posljednje izdanje, EP “Small Hours” izdala je prošle godine i napravila zaokret u glazbenom izričaju. Okrenula se elektronici i korištenju sampleova, a odabrala je i nove suradnike. Izabrala je producenta Kristofera Harrisa, koji je poznat po radu s kultnim bendom Belle and Sebastian.

Irena je do sad nastupala diljem Europe, a imala je i čast biti koncertna podrška Morcheebi na europskoj turneji. Morcheeba će na novom albumu obraditi Ireninu pjesmu “The Moon”, odajući tako veliko priznanje hrvatskoj kantautorici.

Komentari