Rujan u Zagrebu prepun događaja: donosimo vodič kroz festivale

Film Food Festival/Facebook

Jesen u glavnome gradu zasigurno neće biti dosadna. Donosimo vam popis događaja koje nesmijte propustiti:

6. Festival svjetske književnosti od 02.09 do 08.09

Šesti Festival svjetske književnosti održat će se, već tradicionalno, početkom rujna, i ponovno u Zagrebu i Splitu. Tijekom ovih godina Festival svjetske književnosti profilirao se ne samo izborom gostiju i brojem programa već i posjećenošću među najvažnije književne festivale koji se održavaju u Hrvatskoj, ali i širem okružju.

Zagreb Burger Festival 13.09

Svoju će kreativnost u spajanju sjajnih, no ponekad i neobičnih okusa, pokazati osamnaest najpoznatijih hrvatskih burger majstora iz Zagreba, Pule i Splita. El Toro, 50 A Burger&Champagne Bar, Good Food, Mason Burgers&Stuff, BarBaQ, Đurina hiža/Meat the King, Cellar Grill, RougeMarin, Submarine, The Burger Bar, Burger Factory, The Garden Bar&Kitchen, Pod zidom, Kascheta, Toto’s Burger Bar, Kitchen&Grill Plac, Maredo Grill i Špiro.

Gigantske lego kockice

Pogledajte impresivnu izložbu Lego kocki do 30. rujna na Velesajmu.

Međunarodni festival ilustracija od 06.06 do 09.09

Ilustratorski radovi bit će izloženi pod organizacijskom palicom Jelene Bando koja je prije tri godine odlučila promijeniti način na koji se konzumira umjetnost i povezati publiku s djelima koja promatraju. Tijekom festivala svoje radove će predstaviti 22 autora odabrana na javnom natječaju za sudjelovanje na izložbi te 6 pozvanih umjetnika.

Food film festival od 07.09 do 16.09

Uz zanimljivo iće i piće po izrazito povoljnim cijenama naših gastro kućica te najpoznatije foodie filmove, na FFF-u održavat će se i kulinarske i vinske radionice te gastro promocije.

Svijet na tanjuru

Omiljeni gastro festival trebao se  održati u prvim danima rujna, no zbog lošeg vremena početak je odgođen, a novi datum bit će poznat uskoro, najavili su organizatori. No, zasigurno znamo da će mirisi delicija s različitih strana svijeta zavladati Europskim trgom tijekom rujna.

Za početak, tu su dakako okusi Hrvatske koji će domaće goste vjerojatno vratiti na tren u djetinjstvo, a strane posjetitelje naučiti što je to hrvatska gastronomija. Nakon toga, u desetak dana slijedi put oko svijeta, od dalekog istoka, do egzotična juga, od krajnjeg sjevera, do prostranstava zapada.

Kao što možemo vidjeti, rujan u Zagrebu nastavlja ritmom ljeta, te obećava živahan početak jeseni.


Komentari