ROBOTI DOLAZE U GRAD! Održavat će se besplatne radionice, a evo kome su namijenjene!

Foto: Igor Kralj/PIXSELL/ Ilustracija

U subotu od 11 do 14 sati roboti dolaze u Tehnički muzej Nikola Tesla. Riječ je o radionici na kojoj može biti 15 polaznika.

Sudjelovanje na radionicama je besplatno, a broj sudionika je ograničen. Obavezna je prethodna prijava za sudjelovanje na e-mail: [email protected] Radionice su namijenjene za djecu 6.,7. i 8. razred osnovne škole (12-15 godina) i 1.-4. razred srednje škole (15-18 godina).

Na radionici robotike polaznici će se upoznati s edukativnim robotima – Ozobotom i Qbotom, njihovim načinom rada i mogućnostima programiranja. Različite aktivnosti programiranja osmišljene su kao igre u kojima će polaznici programirati robote i skupljati bodove. Na samom kraju radionice, mali programer s najviše bodova, osvojit će nagradu. Nagrada je voucher s popustom od 30% na upis na radionicu Digitalne akademije 4.0.

Jedna od voditeljica je Petra Kruljac koja završava stručni studij Visoke škole za informacijske tehnologije te je dugi niz godina web developer i grafički dizajner. Kroz brojna stručna usavršavanja stekla je praktično znanje na području projektiranja i izrade online računalnih platforma. Na programu Digitalne akademije je od njegovog samog početka, 2016. godine. Digitalnim kompetencijama je podučavala preko 700 naših polaznika na redovnoj nastavi Digitalne akademije, Zimskim i Ljetnim školama te Digitalnom ljetnom kampu. Kroz dugogodišnje iskustvo rada s djecom prenijela je svoje kreativne ideje u autorska djela za nastavne sadržaje projekata i radionica robotike, programiranja, modeliranja i web dizajna. Petra program Digitalne akademije smatra važnim kako bi polaznici kroz odgojno obrazovni proces stekli informacijsku i podatkovnu pismenost, razvili svoje komunikacijske i suradničke vještine te postali samostalni stvaratelji digitalnog sadržaja.

Dino Kurelović radi kao razvojni programer u firmi koja razvija računalne igre, gdje osim na Unity platformi, programira i u Unrealu.

U Algebri je dugogodišnji suradnik na više različitih područja. Radi kao predavač na Digitalnoj akademiji, programu za razvijanje digitalne pismenosti kod djece osnovnoškolskog uzrasta te na programu Unity programiranja za djecu od 7. razreda osnovne škole do 2.razreda srednje škole. Predavač je i na programima obrazovanja za odrasle te na specijalističkim seminarima. Sudjelovao je u razvoju sadržaja za navedene programe i ima bogato iskustvo u radu s raznim programskim jezicima. S djecom je radio na brojnim radionicama, Ljetnim i Zimskim školama te na Ljetnom kampu. Uz brojna stručna znanja odlikuje ga pozitivan pristup učenicima i polaznicima koje se uvijek trudi motivirati i približiti im tehnologiju.

Komentari