Ribafish: U ovoj državi bez veza i knjižica teško je išta napraviti ‘Ti samo diplomiraj, posao će doći sam od sebe…Šatro…’

Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Centar za razvoj mladih već treću godinu organizira projekt pod nazivom Maraton karijera koji studentima pokušava približiti njihove buduće struke dovodeći na fakultete uspješne poslovne ljude.

Tijekom studenog i početkom prosinca studenti će moći slušati predavanja gosta predavača
koji su svoje karijere započeli upravo na fakultetima u sklopu kojih će gostovati, a dio predavanja održat će se online.

U narednim tjednima dobro poznata lica s hrvatske scene pokazat će studentima kako se na najbolji način ostvariti u onome što su godinama ulagali – svojoj profesiji. Prvi predavač ovogodišnjeg Maratona karijera poznati je food bloger i kolumnist Domagoj Jakopović Ribafish.

Prva etapa, Domagoj Jakopović Ribafish

Prvi predavač ovogodišnjeg Maratona karijera poznati je food bloger i kolumnist Domagoj Jakopović Ribafish koji će 9. studenoga u 17.00 sati preko Zoom aplikacije mladima ispričati svoju priču.
Domagoj Jakopović Ribafish, inače profesor geografije, u svojem će predavanju pod nazivom „Ti samo diplomiraj, posao će doći sam od sebe… Šatro…“ mladima ispričati tijek svoje karijere, uspone i padove, iskustva kao novinar kako u tiskovinama tako i na portalima te, naravno, onaj najvažniji dio njegove karijere, trenutka kada je odlučio biti sam svoj šef i raditi kao freelancer.

„Mala priča o tome kako je teško išta napraviti u ovoj državi bez veza i knjižica, ali ako se ne nadaš ničemu prevelikom, onda se samo treba puno truditi, biti svoj, ne odustajati i možda jednog dana radiš posao koji voliš“, kratak je opis Domagojeva predavanja.

Više o Maratonu karijera

Maraton karijera predstavlja skup predavanja i radionica kojim okupljamo stručnjake i uspješne ljude iz različitih područja s ciljem osvješćivanja studenata o mogućnostima koje imaju te karijeri koju mogu ostvariti. Samim time, predavači se vraćaju upravo na fakultet s kojeg su krenuli u poslovni svijet te  Udruga Centar za razvoj mladih nastaje 2012. godine radi sve izraženijih potreba mladih, posebice studenata, za točnim i pravodobnim
informacijama. Iste godine javlja se zamisao o osnivanju središnjeg studentskog portala – Studentski.hr. Narednih godina udruga se sve više proširuje te pokreće nove projekte s ciljem motiviranja i kvalitetnog informiranja mladih: konferencija Should I Stay or Should I Go?, Maraton karijera, Dan knjiga I Pokretač. Ukupno više od 500 volontera prepoznalo je udrugu kao primjereno mjesto za stjecanje prakse, a danas udruga broji gotovo 100 marljivih volontera.

Komentari