Ray Chen i Zagrebački solisti u Lisinskom

Ray Chen je pobjednik natjecanja Queen Elisabeth i Yehudi Menuhin, a surađivao je s najuglednijim svjetskim orkestrima. Uz Francuski nacionalni orkestar i Danielea Gattija nastupio je pred oko 800.000 slušatelja u Parizu u povodu Dana Bastille. Ostvario je i nekoliko nosača zvuka za Sony, potpisao ekskluzivni ugovor za Decca Classics, dok su ga The Strad i Gramophone magazine opisali kao onoga „kojega vrijedi imati na oku“.

Godine 2012. bio je najmlađi solist koji je nastupao na koncertu u povodu dodjele Nobelove nagrade. Na SoundCloudu, Raya Chena prati više od dva milijuna ljudi mlađe generacije, a prvi je klasični glazbenik pozvan da redovito piše blog o svojem glazbeničkom životu za talijansku izdavačku kuću RCS Rizzoli. Svira na Stradivarijevu „Joachimu“ iz 1715., instrumentu koji je nekoć pripadao glasovitom mađarskom violinistu Josephu Joachimu.

Lisinski subotom u svojoj će sezoni održati koncert u susret 65. obljetnici postojanja jednog od najistaknutijih domaćih komornih ansambala – Zagrebačkih solista. Ansambl je osnovan 1953. u sklopu Radio Zagreba, pod umjetničkim vodstvom glazbenog velikana, glasovitoga violončelista Antonija Janigra.

***
Ulaznice po cijeni od 130, 170 i 210 kn potražite na blagajni Lisinskog ili online na www.lisinski.h


Komentari