Raspudić: Ako je netko profitirao iz koronakrize, to je HDZ

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Zastupnik s liste Mosta Nino Raspudić na COVID odjel nije otišao, kako mu je predložio Andrej Plenković, ali je bio gost RTL-a Danas.

Na pitanje zašto nije došao na COVID odjel, Raspudić kaže kako COVID odjel nije zoološki vrt:

“Ja sam zgrožen. Ja sam dva puta morao ovo pogledati danas, nisam mogao vjerovati da može premijer tako nešto izjaviti. Dakle, ovo je jedan morbidni egzibicionizam gdje on nudi političarima da se našetavaju po intenzivnoj njezi tamo gdje ni članovi obitelji ne mogu doći. Ja sam bio pet dana u COVID bolnici i dobro znam kako to izgleda. I upravo nam je zato silno stalo i radimo ovaj referendum kako bi stvorili jače legitimne i legalne temelje za uspješniju zajedničku borbu protiv pandemije.”

Kaže kako rade referendum jer smatraju da je to ispravno: “I da se narod treba čuti oko ograničenja ljudskih prava i sloboda, a to što su oni radili pogrešno i što mi ukazujući na te pogreške ćemo možda pomoći da stvari budu bolje pa kao nusproizvod dobiti neki politički poen, to je nama trenutno sporedno.”

“Ako je netko profitirao iz koronakrize, to je HDZ, sjetite se da su proglasili pobjedu, da su nagurali na izborne liste članove Stožera nakon te nazovi pobjede, da im je moto kampanje bio “Sigurna Hrvatska.” Ako je netko profitirao, to su oni”, dodao je.

Na pitanje hoće li se cijepiti, iako je prebolio COVID, Raspudić odgovara kako je u konzultaciji sa svojim osobnim liječnikom: “Dobili smo podatke od ministra Beroša da je samo je 0,5 posto ljudi koji su preboljeli uopće kasnije reinficirani, tako da slušam svog liječnika.”


Komentari