Punk rock legende po prvi put u Hrvatskoj: Bliži se koncert u Boogaloou, stoga požurite po ulaznice!

Lagwagon (Foto: Alen Roša)

Legendarni američki punk rockeri Lagwagon po prvi puta dolaze u Hrvatsku! Zagrebu je pripala čast da otvori veliku europsku turneju ovog sjajnog benda. Punk svetkovina će se održati u Boogaloou, a datum je 7. lipnja. Pretprodajna cijena ulaznice je 165 kuna i može se kupiti u Dirty Old Shopu, kao i na njihovom webu. Na dan koncerta koštat će 190 kuna.

Lagwagon je nastao 1989. u Kaliforniji. Za razliku od svojih vršnjaka i “susjeda” iz bendova Green Day, The Offspring i Rancid, nikad nisu otišli u mainstream do kraja, iako se sigurno radi o globalno poznatom bendu u punk krugovima. Zanimljivo je da su karijeru započeli kao Section 8, ali su uskoro promijenili ime u Lagwagon, iza čega se zapravo krije ime njihovog poprilično nepouzdanog kombija za turneje.

Premda su imali nekoliko pauza u svom djelovanju, u više od 30 godina postojanja izbacili su devet albuma i četiri EP-a. Ovom prilikom u Boogaloou će osim svojih najvećih hitova posebnu pažnju posvetiti posljednjem albumu “Railer” iz 2019.

Ako se mora istaknuti jedna pjesma ovog benda, to je svakako “May 16” koja je bila uvrštena kao jedna od pjesama u Tony Hawk’s Pro Skater 2, videoigrici koja je obilježila cijelu jednu generaciju.

Članovi benda su: Joey Cape (vokal), Chris Flippin (gitara), Dave Raun (bubanj), Chris Rest (gitara) i Joe Raposo (bas).


Komentari