Priključite se humanitarnoj utrci na Bundeku: Lucija koja boluje od spinalne mišićne distrofije treba vašu pomoć

Foto: Zagreb.info

Na Bundeku će se krajem travnja održati vrijedna utrka u čast nedavno preminulom ultramaratoncu, Tadeju Opačku koji je bio stopostotni invalid i s ciljem pomoći 19-godišnjoj Luciji Seničić.

U želji da očuva sjećanje na preminulog supruga i istodobno pomogne Luciji koja boluje od Spinalne mišićne distrofije tip 2 te su joj potrebne brojne terapije i lijekovi, Monika Opačak priprema humanitarnu utrku na 4,2 i 12,6 kilometara kao i dječje utrke na 100, 300 i 600 metara. Utrka će se održati 24. travnja na zagrebačkom Bundeku od 15.00 do 19.00 sati.

Foto: Facebook

“Kako je Tade uvijek činio dobro kroz sve svoje poznate ultramaratone, prikupljao novce za operacije, transplantacije, bolničke uređaje, za potrebite i nama je želja da nastavimo s humanitarnim radom. Zato sam odlučila ponovno organizirati humanitarnu utrku, jer je prošlogodišnja prošla izvrsno. Ova će biti u sjećanje na mog pokojnog supruga, a istodobno pomoći mladoj djevojci Luciji da ipak malo lakše podnese sve nedaće koje su ju zadesile u njezinom mladom životu”, najavila je Monika utrku.

“Prijave su otvorene do 10. travnja u ponoć, a samo prvih 100 uplaćenih prijava na utrci građana (4,2 km) i prvih 100 uplaćenih prijava na glavnoj utrci (12,6 km) dobivaju finišersku medalju i startni paket iznenađenja. Ostale pozivamo da se odazovu u što većem broju ili da ako imaju mogućnosti, a ne žele sudjelovati na utrci, uplate sredstva. Cjelokupni iznos prikupljen od kotizacija ili donacija mi ćemo donirati Luciji Seničić”, dodala je.

Osim dvije utrke za odrasle, trčat će se i dječje utrke i to po kategorijama tri do šest godina (100 metara), 7 do 10 godina (300 metara) i 11 do 14 godina (600 metara).

Prijaviti se možete na webu stotinka.hr, a kao i na webu Humanitarne udruge Tade Opačak, gdje možete pronaći dodatne informacije.

Komentari