Prijavite se na Hackathon za društvene promjene ‘Code for Change’ i osvojite vrijedne nagrade

Ured UNICEF-a za Hrvatsku u suradnji s Hrvatskim uredom za kreativnost i inovacije poziva učenike srednjih škola na prvo izdanje Hackathona za društvene promjene ‘Code for Change’, koji će se održati od 23. do 25. 10. 2020. u prostorijama IMPACT HUB-a u Zagrebu.

Danas se mladi susreću s mnogim izazovima koji će utjecati na njihovu budućnost, poput klimatskih promjena, pitanja očuvanja mentalnog zdravlja, prava na kvalitetno obrazovanje, suzbijanja širenja lažnih vijesti tijekom infodemije te mnogih drugih, mladima bitnih tema. Hackathon za društvene promjene ‘Code for Change’ je jedan od načina gdje mladi imaju priliku adresirati probleme i izazove s kojima se susreću te ponuditi svoj prijedlog za njihovo rješavanje.

Hackathon ‘Code for Change’, trodnevna radionica za učenike srednjih škola, je ubrzan i kreativan način rješavanja problema koji može, ali i ne mora uključivati programiranje. Hackathon za društvene promjene objedinjuje timski duh, inovativnost i praktična znanja te mentorsku podršku. Kako bi sudjelovali u hackathonu, mladi sami okupljaju svoje timove od tri do pet članova te u prijavi opisuju problem koji žele riješiti. Timovi rade uz stručni pomoć mentora, a po završetku hackathona predlažu svoja rješenja žiriju te tri tima s najboljom idejom dobivaju vrijedne nagrade.

Sudjelovanje na hackathonu je otvoreno za sve učenike srednjih škola i u potpunosti je besplatno. Internet, hrana i piće su osigurani, a sudionici trebaju samo donijeti dobru energiju, laptop i punjač.

Prijave su otvorene do 12. 10. 2020., a odabrani timovi bit će obaviješteni o rezultatima 16. 10. 2020. Prijaviti se možete ovdje.

Hackathon “Code for Change”se provodi kao jedna u nizu aktivnosti UNICEF-ovog programa za mlade ZABUM, a cilj je pružiti mladima mentorstvo, iskustvo i znanje te priliku svima koji imaju želju i volju da postanu pokretači koji će promijeniti stvari na bolje.

Više o informacija o programu ZABUM – za budućnost mladih i Hackathonu za društvene promjene ‘Code for Change’:
Facebook: http://fb.me/zabuducnostmladih
Instagram: https://www.instagram.com/zabum_za_buducnost_mladih/
Web: https://zabum.hr/

OČEKUJTE KULTURNI SPEKTAKL! HNK ovog petka slavi 150 godina opere uz djela Zajca, Lisinskog, Mozarta i Beethovena


Komentari