Premijere Prve hrvatske romske monodrame u Malom teatru

U srijedu, 15. prosinca u 20 sati u Malom teatru u Centru za kulturu Novi Zagreb (Trg Narodne zaštite 2, Remetinec) održat će se premijera Prve hrvatske romske monodrame u režiji Igora Bakse.

Provokativna predstava Malog teatra nastala je u koprodukciji s Romskom organizacijom mladih Hrvatske. U izvedbi predstave sudjeluju pripadnici romske nacionalne manjine, a cilj joj je podići svijest o položaju romske nacionalne manjine u Hrvatskoj i nagnati publiku da istraži svoje stavove prema Romkinjama i Romima. Predstava želi opustiti i zabaviti publiku uz smijeh na račun drugih i drugačijih, a onda ih snažno uvesti u njihov život, te propitati ležernost kroz koju se širi anticiganizam.

Predstava kroz satiru, a kasnije i kroz dokumentaristički realizam, progovara o problemima
suvremenog hrvatskog društva u kojem nacionalizam, ksenofobija i strah od različitosti nisu više političko, nego osobno pitanje svakoga od nas kome je po samom rođenju osigurano pravo da ga se naziva čovjekom, piše portal Kultura u Zagrebu.

Predstavu je sufinanciralo Ministarstvo kulture i medija RH. Ulaznice za monodramu mogu se nabaviti na www.ulaznice.hr ili u CZK Novi Zagreb, prije samog događaja.


Komentari