Predstavljena monografija “Goran Bare – Budi ponosan” autora Aleksandra Dragaša

FOTO: Zoran Marinović

“Goran Bare – Budi ponosan” naslov je monografije autora Aleksandra Dragaša predstavljene na netom završenom Interliberu. Ovo izuzetno izdanje dolazi neposredno prije novog Baretovog nastupa u Tvornici kulture, planiranog za nedjelju, 24. studenog.
Goran Bare utjelovljenje je rock rolla, jedan od najznačajnijih glazbenika ovih prostora, momak iz proklete kuće čija je životna priča puna uspona i padova. Van svake sumnje, on je i jedan od naših najvećih rock pjesnika rezolutan je Aleksandar Dragaš u prologu Baretove monografije Budi ponosan.

Aleksandar Dragaš jedan je od naših najznačajnijih glazbenih kritičara, no Dragaša i
Bareta veže puno više od pukih recenzija i izvještaja s koncerata. Njih veže prijateljstvo, izdavaštvo, prvi nastupi, prve demo snimke. Njihovi putevi su isprepleteni, Bare je ispjevao pjesme koje su postale soundtrackom odrastanja mnogih generacija, a Dragaš ispisao stotine i stotine tekstova koje su mnogima približile stvaralaštvo, kako Bareta tako i mnoštva drugih glazbenika. Dragaš, kao i Bare, cijelu svoju karijeru radi prvi korak, otkriva neke smjerove i ukazuje, makar to značilo i hod po rubu ili ići glavom kroz zid. Tako je i ova monografija prvi korak ka ispisivanju Baretove životne priče, možda iz pera nekoga kome su Baretove pjesme i Dragaševi tekstovi bili neodvojiv dio formiranja.

Monografija Goran Bare – Budi ponosan u prodaji je po cijeni od 99 kuna, a uz nju se dobije i download code za preuzimanje kompilacije Baretov blues 21. stoljeća na kojoj se nalazi 15 najznačajnijih Baretovih pjesama od 2001. do 2018. godine po izboru Aleksandra Dragaša. Također, u prodaji je i fizičko izdanje kompilacije po cijeni od 69 kuna.

Protekla godina bila je jedna od najuspješnijih u Baretovoj karijeri. Osim izuzetno
hvaljenog albuma „Nuspojave“ po prvi put je solo nastupio na stadionu Šalatu
napunivši ga do posljednjeg mjesta, što tek rijetkima uspije. Koncert u Tvornici 24.
studenog vratiti će ga sa stadiona u dvoranu, a set lista će sadržavati sve najvažnije
momente iz prebogatoga repertoara – od “Budi ponosan”, “Mene ne zanima”,
“Mršavi pas”, „Fantastična vatra“, „Krvarim od dosade“, „Put ka sreći“, „A ti još
plačeš“, „Vrijeme je da se krene“, „Grešnik“, „Teške boje“, „Dobro se osjećam“, „Iz sve snage“ do novijih „Ljubav krvari“, „Skarabej Go-Go“ i „To nije igra“.

Ulaznice se mogu kupiti po cijeni od 100 kn u pretprodaji, odnosno 120 kn na dan
koncerta. U ponudi su i VIP ulaznice po 130 kn u pretprodaji te 150 kn na dan
koncerta.


Službena prodajna mjesta:
 Tvornica kulture, Ljudevita Posavskog 1
 Aquarius CD shop, Varšavska 13, Zagreb
 Dancing Bear, Gundulićeva ul. 7, Zagreb
 Dirty Old Shop, Tratinska 18, Zagreb
 Rockmark, Berislavićeva 13, Zagreb

Komentari