Predstavljen ovogodišnji Advent u Zagrebu: Evo koje su nove lokacije za ovu godinu

Danas je održana konferencija za medije u povodu najave Adventa u Zagrebu 2019. koji će na zagrebačkim ulicama službeno započeti 30. studenog, tradicionalnim paljenjem svijeće na Manduševcu.

Glavni motiv ovogodišnjeg Adventa bit će Orašar koji će biti postavljen na nekoliko lokacija na Gornjem i Donjem gradu. Posjetitelji koji se putem aplikacije Zagreb Be There ulogiraju u blizinu skulpture osvojit će nagradu Turističke zajednice Grada Zagreba.

Osim tradicionalnih lokacija poput Adventa na Zrinjevcu, Ledenog parka, Europskog parka, Tunela Grič, Božične bajke na Trgu Bana Jelačića, Fuliranja, Adventa na Zrinjevcu i ostalih, najavljena su i nova mjesta na koja će se Advent proširiti.

To su Dežmanov prolaz do kina Tuškanac, Park Grič, Zakmardijeve stube, Ulica Franje Račkoga (od Trga hrvatskih velikana do Trga žrtava fašizma), Trg žrtava fašizma, glavna šetnica u Parku Maksimir od ulaza u park do Vidikovca, Gradsko kazalište Trešnja, ZOO u Maksimiru, Bundek te Trg Franje Tuđmana.

Istaknuto je kako je Grad Zagreb prije svega siguran grad pa će tijekom zagrebačkog Adventa biti aktivne prometne, interventne, protueksplozivne službe te pripadnici krim policije u civilu.

Zbog problema kod ukrcaja i iskrcaja putnika na Palmotićevoj ulici najavljene su nove lokacije autobusa i angažman studenata koji će zajedno s prometnim redarima pomagati kod ukrcaja i iskrcaja autobusa te dijeliti informativne letke.

Također, Grad Zagreb će nastaviti suradnju s Marijom Bistricom u smislu povezivanja dva Adventa, a uvest će se i autobusna linija prema Uredu predsjednice.


Komentari