Poznata hrvatska spisateljica Julijana Matanović gostuje u pokretnoj knjižnici Bibliobus

FOTO: facebook

Julijana Matanović, poznata hrvatska spisateljica i književna kritičarka koja svoje književne uspjehe postiže pisanjem romana za odrasle i djecu gostovati će u bibliobusu 21. listopada 2019. u 17:00. Bibliobus je mobilna služba Knjižnice grada Zagreba koja već više od 40 godina obilazi rubne zagrebačke kvartove, one u kojima nema “fiksnih” knjižnica. Omiljena kod svih generacija čitatelja, ali i medija.

Ova spisateljica u svojim djelima mnogo otkriva o sebi te piše otvoreno o vlastitim iskustvima, emocijama i životnim situacijama. Jako voli i susrete s čitateljima. Na hrvatskoj književnoj sceni pojavila se 1997. sa svojom zbirkom pripovjedaka “Zašto sam vam lagala”. Dobitnica je mnogobrojnih nagrada, a njezina djela su prevedena na mnoge jezike.

Nagradu Kiklop je dobila 2009. za prozno djelo “Knjiga od žena, muškaraca, gradova i rastanaka” i 2011. u kategoriji knjige za djecu i mladež za roman “One misle da smo male”, a taj roman je još nagrađen nagradom Anto Gardaš DHK-a, nagradom Mali princ u Tuzli za najbolju dječju knjigu u regiji i nagradom Biser mudrosti od Europske udruge raka maternice ECCA.

Julijana je oduvijek mnogo voljela čitati, a književnošću ju je u njezinom djetinjstvu zarazio otac koji joj je stalno slao poštom knjige na poklon. Pisati je počela još u osnovnoj školi za što je bila nagrađivana.


Komentari