Poznata hrvatska glumica oštro kritizirala hitnu pomoć Vinogradske bolnice: ‘Horor me umalo koštao života’

Photo: Davor Puklavec/PIXSELL

“Tek sam sada skupila hrabrosti da napišem ovaj status o tome što mi se dogodilo.”

Hrvatska glumica Sanja Vejnović prije dva tjedna završila je na hitnoj s nesnosnim bolovima u trbuhu, trenutno se oporavlja od operacije slijepog crijeva, a javnosti je opisala cijeli proces od zvanja hitne pa do kirurškog stola. Nažalost, spora procedura i reakcija liječnika umalo su je stajali života.

Sve je počelo tako što je Sanja osjetila velike bolove u donjem dijelu trbuha, a nakon što je nazvala hitnu, savjetovali su joj da popije Voltaren, no bol nije prestajala pa je ipak morala otići na hitni prijem.

Od prijema bolničara koji mi je prvi pritisnuo mjesto koje me je boljelo s rečenicom da je najvjerojatnije slijepo crijevo, krećem u proceduru. Dolazi dežurna liječnica koja, iako palpacijski nalaz ukazuje na slijepo crijevo, odlučuje da me pošalje na niz pretraga, od ginekoloških, uroloških i internističkih kako bi eliminirala nešto drugo??! Od tog trenutka počinje moja noćna mora.

Divan bolničar me posjeda u kolica i počinje voziti horor podzemnim hodnicima po odjelima Vinogradske. Prvo dolazim kod urologa, kojega naravno nema, nakon pola sata pojavljuje se mlada stažistica koja pita imam li kakvih problema s mokrenjem ili bubrezima, odgovaram da nemam i opisujem gdje me točno boli. Odlučuje mi raditi ultrazvuk i baš na mjesto koje me boli mora jače pritisnuti. Rezultat – mjehur i bubrezi u redu. Pitam je kad već gleda vidi li crvuljak, na što mi odgovara da ona gleda samo bubrege”, napisala je u svom statusu.

Uslijedilo je čekanje dežurnog mladog doktora koji se isto tako odlučuje na pregled ultrazvukom izvana i iznutra, iako mu ja govorim da sam baš nedavno bila kod svog ginekologa i da je ginekološki sve u redu. Zbunjen činjenicom da ne može dobro vidjeti desni jajnik zove još dvoje starijih kolega da me i oni pregledaju ultrazvučno. Sad već trojica roštaju sondom po mojoj utrobi, iako se ja u suzama i boli koprcam i molim ih da mi ne pritišću to mjesto gdje me boli. Iza toga ista priča na internoj. Suma sumarum nakon šest sati maltretiranja vraćam se u početnu ambulantu, gdje me ostave na hodniku ležati još kojih pola sata. Zahvaljujući sućutnom bolničaru koji odlazi u ordinaciju moliti doktore da me prime, jer mi stvarno nije dobro, još najmanje dvoje mi pritišću mjesto koje me boli i uz moje urlike ipak zaključuju da bi mogla biti upala crvuljka i odvode me konačno na kirurgiju”, otkrila je.

Da je situacija bila itekako ozbiljna potvrdio joj je i kirurg: “U neko doba popodne dolazi me obići i kirurg koji me je operirao. Prilazi mi, prima me za ruku i vrlo potreseno kaže kako sam došla u 12 i 5, a ne 5 do 12. Da mi je crvuljak perforirao, nastala je već gangrena u cijelom abdomenu, CRP JE BIO 570 (kad sam došla u bolnicu početni je bio 45) i da su mi spašavali život. I kako to da nisam došla ranije???!!!”, završila je svoju priču glumica o teškoj noći gdje je procedura umalo koštala života.

Sanja je na kraju zahvalila dr. Madžaru, osoblju i svim prijateljima koji su joj bili pri ruci u ovoj situaciji.


Komentari