Povodom Nacionalnog dana hitne medicinske službe, građani će na Europskom trgu moći razgledati vozilo hitne medicinske pomoći

Hitna pomoć, ilustracija (Foto: Nikša Stipaničev/CROPIX)

Nastavni zavod za hitnu medicinu Grada Zagreba u suradnji s Gradom Zagrebom – Gradskim uredom za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom obilježit će Nacionalni dan hitne medicinske službe u subotu 30. travnja, od 10:00 do 13:00 sati na Europskom trgu.

Građani će moći razgledati vozilo hitne medicinske pomoći u kojem svakodnevno radi T1 tim, sa standardiziranom medicinskom opremom za zbrinjavanje traumatiziranih, vitalno ugroženih osoba kao i osoba koje dožive srčani zastoj, ali i educirati se o provođenju postupaka osnovnog održavanja života na lutkama opremljenim AVD uređajima.

Hrvatski sabor proglasio je 30. travnja Nacionalnim danom hitne medicinske službe, čime se Hrvatska pridružila nizu svjetskih zemalja koje obilježavanjem ovog dana nastoje senzibilizirati javnost o važnostima i specifičnostima ove iznimno odgovorne i teške djelatnosti.

 


Komentari