POSLASTICA UNDERGROUND SCENE: Zagrebački duo 30zona stiže u Tvornicu kulture

Foto: Press

Zagrebački duo 30zona, rap ime domaće underground scene koje je oduševilo regiju svojim pjesmama u popularnom serijalu i filmu “Južni vetar”, najavljuje svoj prvi samostalni koncert u Tvornici kulture u subotu 3. prosinca.

U svega tri godine djelovanja, rap duo kojeg čine Antonio Martinović i Petar Mateo Glavaš, fanovima poznatiji kao Shin i Galaš, ostvario je značajan uzlet na regionalnoj glazbenoj sceni.

Njihova izdanja i videospotovi ostvaruju milijunske brojke gledanosti i slušanosti, iza sebe imaju već tri studijska albuma, a šira javnost upoznala ih je kroz njihove pjesme koje su se
našle u seriji i filmu “Južni vetar”. Upravo su oni bili prvi hrvatski izvođač čija pjesma se našla na odjavnoj špici jedne od epizoda ovog popularnog serijala (“Pos’o”), da bi zatim kreirali i pjesmu “Divlja igra” za soundtrack filmskog naslova “Južni vjetar 2: Ubrzanje”.

Godinu koju su započeli objavom studijskog albuma “300” i prvim velikim samostalnim koncertom u zagrebačkom klubu Boogaloo, momci privode kraju još jednim studijskim albumom i solo koncertom.

Početkom studenog i u izdanju diskografske kuće yem, Shin i Galaš su objavili treće po redu studijsko izdanje, naslovljeno “300 Silver” s ukupno 18 pjesama na kojima gostuju vodeća regionalna imena hip-hop scene, kao što su Crni Cerak, KUKU$, TTM, Yung Bude, Merula, 2xŠihta…a čak pet pjesama s ovog izdanja našlo se istovremeno u Top 30 aktualnog domaćeg Youtube Trendinga.

Ulaznice za koncert su dostupne u prodaji, po cijeni od 60 kn u pretprodaji, dok će na dan koncerta biti 80 kn. Mogu se kupiti online putem platforme Core Events i na prodajnim mjestima Drito Bar, Dirty Old Shop i Rockmark, u Zagrebu. Organizator koncerta je yem, koji kratko poručuje: “3.12. idemo u Tvornicu poslušati novi album”.

 

Komentari