POPIT ĆE KRV SVOJIH NAJMILIJIH! Umjetnica će im u Zagrebu ovako pokazati ljubav: ‘Svatko od njih darovao mi je svoju krv…’

Foto: Pixabay (ilustracija)

Osjećaji ljubavi i posesivnosti, prema uskom krugu voljenih osoba.  potaknuli su Moranu Mandac na umjetnički rad “Čuvam vas” koji ovoga petka ima svoje otvorenje u Galeriji Kranjčar.

U neobičnom pokazivanju ljubavi, autorica je odlučila kako će ljutnju uzrokovanu odsutnošću voljenih osoba utažiti ni manje ni više nego čuvanjem i ispijanjem njihove krvi.

Izložba će biti prikazana kroz fotografije, za koje autorica navodi da su “skup bljeskova uspomena koje se pojavljuju kao svakodnevne, utješne slike vremena provedenog s voljenim osobama”.

“Svatko od njih darovao mi je krv kako bi moja posesivnost bila u miru. Ispijanje krvi predstavlja prihvaćanje žrtve koju su oni učinili za mene, zahvalnost i utaživanje želje za fizičkom prisutnošću”, poručila je Mandac uoči izložbe koju će zainteresirani posjetitelji moći pogledati na adresi Kaptol 26 od danas sve do 31. svibnja.

Mandac je dodala i kako su ljubav i krv, koje je prozvala “nositeljicama života”, usko povezane. Kod života, naglasila je da je riječ i o onom opipljivom i onom duhovnom.

“Krv je tekućina koja kroz organizam prenosi hranjive tvari i kisik te samim time omogućuje život. Ljubav je potrebna tom istom organizmu kako bi se razvio na psihičkoj i duhovnoj razini. One izviru jedna iz druge, osnažuju i hrane jedna drugu” pojasnila je Mandac čiji su radovi često povezani s temama prolaznosti i smrti.

Grafika, crtež ilustracija, fotografija i digitalna grafika mediji su u kojima se ova umjetnica do sada okušala, a rad “Čuvam vas” je njen diplomski  rad sa sveučilišnog diplomskog studija Grafika Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu.

Izložbu možete pogledati od  ponedjeljka do petka od 11 do 19 sati te subotom od 11 do 14 sati.


Komentari