PONESITE PLESNE PAPUČE I PRAVAC BUNDEK! Na ljetnoj pozornici zavladat će duh Kube, Meksika, ali jazza

U organizaciji Centra za kulturu i informacije Maksimir, zagrebački Bundek od 15. do 22. srpnja 2021. svim posjetiteljima tijekom vrućih ljetnih noći nudi pravo glazbeno osvježenje uz koncerte pod zvijezdama na Ljetnoj pozornici.

Svi koncerti počinju u 21:00 sat, a ulaz na sve programe je slobodan, ali će biti kontroliran te ograničen u skladu s aktualnim epidemiološkim mjerama. Iz istih razloga broj sjedećih mjesta bit će ograničen. Prema uputama HZJZ-a bit će provedena i evidencija posjetitelja, pa se svi zainteresirani mole da dođu na vrijeme kako se ne bi stvarale nepotrebne gužve.

Što se pak tiče izvođača, nastupit će pijanist Zvjezdan Ružić,  Mariachi Los Caballeros, sudionici IV. Susreta puhačkih orkestara, Tamburaški orkestar HRT-a uz soliste Dragu Diklića i Josipu Lončar, Međunarodni ethno jazz orkestar Ethno Croatia, Jazz ansambl Glazbene mladeži Colours and Shapes, Svjetski jazz orkestar glazbene mladeži, komorno operno kazalište Opera b.b. te Ricardo Luque & Amigos.

Raspored

Program Ljetne pozornice Bundek u četvrtak, 15. srpnja otvara inovativni pijanist Zvjezdan Ružić s projektom Pianotron: Floating Concert @ Bundek Lake. Na programu su skladbe njegova četvrtog autorskog i prvog solističkog albuma Delightful F.

Nakon Ružića, na pozornicu u petak, 16. srpnja stižu Mariachi Los Caballeros. Stari znanci Ljetne pozornice Bundek i ove će godine napraviti pravu feštu, „zapaliti“ zagrebačku publiku te duh Meksika donijeti na obalu Bundeka.

Subota, 17. srpnja je rezervirana za IV. Susret puhačkih orkestara. U organizaciji Zagrebačkog orkestra ZET-a pozornicom će prodefilirati puhački orkestri iz Zagreba, Dekanovca, Fužina, Nove Gradiške, Bjelovara i Pazina.

Najljepše pjesme posvećene Zagrebu u nedjelju, 18. srpnja izvest će Tamburaški orkestar HRT-a i solisti Drago Diklić i Josipa Lončar.

Ponedjeljak, 19. srpnja i utorak, 20. srpnja rezervirani su za jazz. Međunarodni Ethno Jazz orkestar Ethno Croatia i Jazz ansambl Glazbene mladeži Colours and Shapes nastupaju u ponedjeljak, a dan kasnije na pozornicu stiže Svjetski jazz orkestar glazbene mladeži pod dirigentskom palicom Luisa Bonille.

Opera b.b., komorno operno kazalište osnivača i umjetničkog voditelja Ronalda Brausa, u srijedu 21. srpnja izvest će naljepše arije iz Šišmiša, Vesele udovice i Grofice Marice.

Program Ljetne pozornice Bundek zatvaraju Ricardo Luque i Amigos, koji će u četvrtak, 22. srpnja na Bundek donijeti dašak Kube.

Komentari