Ponedjeljak na ZagrebDox-u: Čeka vas čak osam zanimljivih dokumentaraca!

Nakon što je odgođen u ožujku radi nepovoljne epidemiološke situacije, ZagrebDox je jučer započeo svoj program. U dokumentarnim poslasticama možete uživati cijeli tjedan, a danas vas na programu očekuje osam filmova.

U teatru &TD projekcije počinju u 15 sati i otvara ih film ‘Sjene bez sunca’ iranskog redatelja Mehrdada Oskoueia. Nakon toga od 17 sati slijedi ‘Pustinjska ulica’, alžirca Hassena Ferhania o životu u Sahari, a u 19 sati počinje dokumentarni triler ‘Vjetar’ poljskog Michała Bielawskia o neobičnom učinku vjetra Halnya na ljude. Večer u &TD-u zatvara ‘Pjena’ Ilja Povolockog o neobičnom životu u malenom ruskom gradiću.

U kinu SC gledatelji mogu pogledati dokumentarac o sirijskom ustanku protiv Asada iz kamere mlade novinarke, koji počinje u 16 sati. U 18 sati počinje projekcija filma ‘Kći Camorre’ slovenskog redartelja Siniše Gačića, o ženi koja je radila kao plaćeni ubojica za kriminalni sindikat. U 20 sati je prijekcija obiteljske drame ‘Povuci-Potegni’ zagrebačkog Nevena Hitreca, a dan završava s filmom ‘Umjetnica i lopov’ norveškog dokumentarista Benjamina Reea o kradljivcima slika.


Komentari