PONAVLJA LI SE POVIJEST? Radiju 101 prijeti prekid emitiranja! Vlasnik moli za pomoć

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Nakon što je Agencija za elektroničke medije (AEM) poništila Obavijesti o namjeri davanja koncesija za obavljanje djelatnosti pružanja medijskih usluga radija na području Grada Zagreba i Zagrebačke županije, koja bi za posljedicu imala prekid emitiranja programa Radija 101, danas je ispred radija konferenciju za medije održao vlasnik Radija 101, Thomas Alexander Thimme.

On tvrdi kako je napadnuta glavna nezavisna radijska postaja u Zagrebu koja program emitira 37 godina jer njihov zahtjev za koncesiju na frekvenciji 101, odbačen je i označen nevaljalim. “Druga ponuda Top Radija, dijela Antena grupe, povučena je 13. svibnja te je čitav natječaj odbačen uz zaključak da za koncesiju za 101 MHz nema prihvatljivih ponuda. Ovom odlukom AEM-a će emitiranje Radija 101 prestati dana 31.05.2021., bez dopuštenja da se program emitira do završetka novog natječaja”, istaknuo je pa pomoć zatražio od Europske komisije, ali i AEM zamolio da im izda dozvolu za privremeno emitiranje do završetka novog natječaja za koncesiju te što skorije raspisivanje istog.

“U protivnom, slušatelji bi mogli zauvijek ostati bez kultnog radija koji je kroz 37 godina emitiranja postao jedan od simbola grada Zagreba i odgojio generacije”, zaključio je.

Povijest se ponavlja

Podsjetimo, kada je Radiju 101 ranije pokušana uzeti koncesija, Zagrepčani su se digli na noge i stotine tisuća istih zaposjelo je glavni zagrebački trg kako bi kultni radio opstao i uspjeli su jer taj radio odzvanja zagrebačkim ulicama već godinama.


Komentari