POČINJE SPEKTAKL DILJEM ZAGREBA! Donosimo popis svih lokacija Festivala svjetla

Foto: Ivana Nobilo / CROPIX

Ovogodišnje izdanje Festivala svjetla u Zagrebu započet će danas, a trajat će do 19. ožujka. Program će spojiti najbolje od likovne i izvedbene umjetnosti, kao i moderne tehnologije.

“S veseljem ponovno izlazimo na ulice našeg grada i upijamo njegovu novu energiju obasjanu svjetlosnom umjetnošću koja iznova pokazuje da je proljeće – renesansa u nama i oko nas. Spoj umjetnosti, dizajna, spektakla, zabave i arhitekture i ove će godine oživjeti popularne lokacije Gornjeg i Donjeg grada”, najavljuju organizatori ovaj građanima omiljeni festival.

Održat će se na čak 28 lokacija na Gornjem i u Donjem gradu, gdje će posjetitelji imati prilike vidjeti 33 atraktivne svjetlosne instalacije

“Kroz pet dana festivala prepustili smo domaćim i inozemnim umjetnicima ulice, parkove, trgove, šetališta i građevine kao slikarsko platno i razigranu scenografiju za brojne oblike inovativne umjetnosti”, objašnjavaju.

Tako će se u osvijetljenom ruhu moći vidjeti i nove lokacije, poput parka Ribnjak, Stare Vlaške, Kurelčeve, Trga hrvatskih velikana, Trga žrtava fašizma, Dolca i Opatovine.

Ove godine novitet je i suradnja s umjetnicima iz Francuske koji će svoje radove prikazati na četiri lokacije u gradu.

Najmlađe će dodatno oduševiti instalacije na šetalištima i parkovima, namijenjene upravo njima.

Ovaj festival odvija se u organizaciji Turističke zajednice grada Zagreba i partnera. Prvi put je održan 2017., od kad je uvršten u međunarodnu organizaciju “Festival of Lights International”.

Popis svih lokacija i opise njihovih svjetala možete vidjeti ovdje.


Komentari