POČINJE SFERAKON Poslastica za ljubitelje znanstvene fantastike na FER- u: Očekuju vas cosplayeri i poznati filmski kipar

Press foto: SFeraKon

Godišnja konvencija znanstvene fantastike, 44. SFeraKon, održat će se na Fakultetu elektrotehnike i računarstva od 13. do 15. svibnja uz zanimljiv program i međunarodne goste.

Kako se ističe u najavi, SFeraKon je najstarija i najveća hrvatska konvencija koja okuplja ljubitelje znanstvene fantastike, fantastike, horora i srodnih žanrova u ovom dijelu Europe. Održava se u organizaciji Društva Sfera, a u njoj godišnje sudjeluje više od tisuću fanova književnosti, stripa, filmskih i drugih umjetnosti, videoigara i igara na ploči, sve u znaku žanra spekulativne fikcije.

Press foto: SFeraKon

Cosplayeri i filmski kipari

Kao posebni gosti 44. SFeraKon-a u Zagreb dolaze cijenjeni filmski kipar Brian Muir, koji je radio na filmskom serijalu “Ratovi zvijezda”, te Francesco Verso, talijanski pisac, prevoditelj i urednik, dobitnik brojnih književnih nagrada, autor niza romana objavljenih u SAD-u, Velikoj Britaniji i Kini, aktivan u kineskom fandomu, koji će na SFeraKon-u održati radionicu o pisanju u podžanru Solarpunk.

Kao treća počasna gošća najavljena je cosplayerica Fellight Cosplay iz Belgije, koja će uz pokazivanje svojih kostima i oklopa iz video igre “World of Warcraft” s posjetiteljima podijeliti svoje tajne izrade kostima, ali i sudjelovati u žiriranju cosplay natjecanja na SFeraKonu. Svi zainteresirani za sudjelovanje na cosplay natjecanju mogu se prijaviti na web stranici konvencije, a pobjednik će imati prilike sudjelovati na međunarodnom cosplay natjecanju ICCC kao predstavnik Hrvatske.

Kao i svake godine, na konvenciji će se predstavljati niz udruga i umjetnika koji se bave znanstvenom fantastikom, a posjetitelji svih uzrasta moći će uživati u brojnim predavanjima, igraonicama, sajmu knjiga, prodajnoj izložbi i drugom raznovrsnom programu, kao što je predavanje domaće drugoplasirane na međunarodnom studentskom natjecanju za odabir najboljih 3D-printanih nastambi na Marsu.

Komentari