Počinje festival vatrometa na Bundeku: Zavirite u detaljan program

Luka Stanzl/PIXSELL

Međunarodni festival vatrometa od 29. lipnja do 1. srpnja ukrasiti će nebo iznad Zagreba.

U pirotehničkim krugovima Festival vatrometa u Zagrebu na Bundeku, priznat je u svijetu i postoje liste čekanja za ekipe koje bi voljele sudjelovati na njemu a mjesto događanja je obala Save uz jezero Bundek, gdje će se od okupiti najbolji i najmaštovitiji svjetski priznati pirotehničari, te prirediti zabavu za pamćenje, pokazati svoje umijeće i zagrebačko nebo osvijetliti sa tisućama projektila.

Ove godine održava se po 18. put, a na dosad održanih 17 festivala nastupili su renomirani svjetski izvođači vatrometa iz brojnih država – Njemačke, Kine, Austrije, Poljske, Finske, Estonije, Češke, Rusije, Litve, Slovačke, Mađarske, Italije, Rumunjske, Filipina itd.

Ovoga puta na zagrebačkom Bundeku predstavit će se tri vrhunske ekipe koji imaju zavidan svjetski rejting. To su kompanije koje su već osvojile mnoge međunarodne festivale “ Bolshoy Prazdnik” – ruski majstori oslikavanja neba, Fire Event iz Austrije poznati po svojoj fascinantnoj koreografiji i prikazivanju neba u obliku čarobne vatrene kulise, te HC Pyrotechnics – Belgija, koji su se već prije četiri godine predstavili zagrebačkoj publici, navodi se u priopćenju.

Tijekom sva tri dana festivala osiguran je i šarolik glazbeni program i zabavni sadržaj za sve uzraste i ukuse: za djecu se svakoga se dana u 22 sata priprema “dječiji vatrome’, a tu je i veliki lunapark, bogata gastro ponuda te puštanje lanterni za pomoć udrugama Krijesnica i Veliko srce malom srcu.

Dva vatrometa zbog odgode

Zbog loših vremenskih uvjeta u petak je odgođen početak Međunarodnog festivala vatrometa, a današnji vatromet se otkazuje, objavili su organizatori, uz napomenu da će se zato sutra održati dva!

“Sutra vas očekuju 2 vatrometa: Ruska ekipa Bolshoy Prazdnik, koja je trebala danas nastupiti i ekipa iz Austrije Fire Event, najbolji Hrvatski tamburaši, te veliki lunapark i dječiji vatromet u 22 h”, stoji u službenom priopćenju.

U nedjelju povodom utakmice Hrvatska-Danska na Međunarodnom festivalu vatrometa Mirnovec pirotehnika pripremila je navijački vatromet (vatromet koji će se ispucavati u ritmu navijačke muzike) posvećen dobrim igrama naše nogometne reprezentacije u Rusiji.

Za sve posjetitelje organizirano je i gledanje utakmice na velikom screenu 4×2 m na festivalu, a poslije slavlje uz dva vatrometa.

Komentari

Komentari