POČINJE BOOKSA U PARKU Zeleni dnevni boravak za sve koji žele pisati, čitati i slušati u središtu grada

Booksa u parku, foto: press

Idućih 6 tjedana, od 1.6. do 17.7., u parku ispred Bookse večeri ćemo provoditi uz kulturno-umjetnički program nastao u suradnji s posjetiteljima, brojnim organizacijama, umjetnicima i susjedstvom, volonterima i volonterkama, a baš svi su pozvani, najavljuju iz Bookse.

“Preko dana plato ispred Bookse bit će veliki zeleni dnevni boravak za sve vas koji želite pisati i učiti uz kavu i tradicionalni Booksin domaći ledeni čaj, a ako želite napraviti predah uz knjigu, uvijek možete naći neku na Booksinim policama”, najavljuju organizatori.

Večer je rezervirana za najnoviju suvremenu književnu i kulturno-umjetničku produkciju, za druženja s piscima i spisateljicama i inspirativne razgovore u čitateljskim klubovima. U parku su i ove godine najbolji književni festivali te će svoje goste predstaviti Festival europske kratke priče, Sandorfov mini maraton, Versopolis, Prvi prozak na vrh jezika, LitLink.

Booksa u parku, foto: press

I Booksina glazbena publika imala je svojih želja pa ćemo na Škrabici slušati snažne glasove naše indie scene – Ninu Bajsić i Dimitrija Dimitrijevića.

Subote su rezervirane za dječji matine program, čitat ćemo skupa, crtati s autorima i autoricama Oaza Books, pričati priče uz Punu kuću priča. Svoj spisateljski talent predstavit će i polaznici i polaznice radionica pisanja poezije i proze kod Dorte Jagić i Zorana Ferića, a uz pomoć Ivane Bodrožić razigravat će svoje talente i sudionici Raspričavanja. Vigor i Martin, voditelji tribine Učitavanje, već biraju mlade poetske snage koje će predstaviti svoj rad.

Detaljan program pratite na Facebook eventu Bookse u parku, a od programa ovaj tjedan svakako u četvrtak u 20.30h posjetite koncert Nine Bajsić na Škrabici, program Goranova proljeća Versopolis 3. lipnja u 20h te radionicu za djecu ‘Puna kuća priča – Baci kocku!’ u subotu 4. lipnja u 11.30h. Park ispred Bookse pulsirat će u kvartovskom duhu koji kontinuirano raste i jača. Još jednom hrlimo ususret ljetu s Booksom u parku: s kvartom i za kvart!


Komentari