Počele su Filmske večeri u bivšem klubu Jabuka, evo što očekuje publiku

Foto: Facebook

Klub “Dva Osam” koji se nalazi na prostoru kultne Jabuke krenuo je s Filmskim večerima. U poznatom prostoru na Jabukovcu 28 svake će se srijede prikazivati filmske projekcije, uz besplatan ulaz i, zbog epidemioloških mjera, s ograničenim brojem od 25 sjedećih mjesta.

Riječ je većinom o nezavisnim filmovima i dokumentarcima te premijerama glazbenih dokumentaraca i video spotova, koncertnih snimaka, akademskih ostvarenja. Kuratori filmskih večeri bit će Nenad Borovčak (Tabor Film Festival) i Toni Šarić (DORF festival), a u programu će se naći i filmovi iz distribucije KineDoka i Restarta. Nakon projekcija, te kad je to izvedivo, priredit će se razgovori i diskusije, prigodne glazbene podloge i ugostiteljska ponuda, najavljuju iz kluba.

Položaj žena u glazbenoj industriji i priča o legendarnom koncertu Repetitora

Prvi film koji je prikazan bio je “Jedna od nas” Đure Gavrana, a iduće srijede 19. siječnja prikazat će se film “One su tu” Andrijane Mirne Marin, dokumentarac o četiri kantautorice i dva benda – Sara Renar, Nina Romić, Billie Joan, Mary May, Punčke i Seven Mouldy Figs koje dijele svoja iskustva o položaju žena u glazbenoj industriji. Govore o diskriminaciji s kojom se susreću, klasičnom izdavaštvu u 21. stoljeću i ulozi društvenih mreža u svojim karijerama te iskreno progovaraju o motivaciji i inspiraciji koja tjera mlade žene da stvaraju glazbu. Za 26. siječnja najavljen je film “Suženi snovi – Repetitor u CZ-u” Igora Čoke i Lee Vahrušev koji podsjeća na sad već legendarni koncert beogradskog punk rock sastava Repetitor održan 2017. u Okružnom zatvoru u Beogradu.

Pored navedenog, klub “Dva osam” osmislio je i radio emisiju i video podcast “Pozitivan ritam”, pokrenut za vrijeme prošlogodišnjeg lockdowna iz Pločnika – od 20 do 22 sata u programu Radija808 (93,9FM i www.radio808.com, i uz video podcast od 21 do 22h, emitiran na youtube kanalu i FB stranici PDV-a, te na Facebook stranicama Pozitivnog ritma, Pločnika i Radija 808. Teme emisije su obično pozitivne priče, a razgovore s javnim osobama vode Tomislav Šunjić i Vedran Meniga. Za utorak 18. siječnja, najavljen je dolazak redatelja Dalibora Matanića, a u posljednjem ovomjesečnom izdanju, 25. siječnja, gošća emisije bit će glazbenica i voditeljica Ida Prester.

Napomena: Radno vrijeme kluba je od 19 sati do ponoći, ulaz je moguć isključivo uz covid propusnice i besplatan je za događanja od ponedjeljka do srijede, dok je za glazbene programe od četvrtka do subote otvorena pretprodaja ulaznica.


Komentari