PAŽNJA, LJUBITELJI ORGANIC DANCE GLAZBE: Kozmodrum objavio treći album koji osvaja hrvatske i britanske radiopostaje

Foto: Press

Zagrebačka organic dance music petorka Kozmodrum upravo je objavila treći album KOZMODRUM pod izdavačem Rika Muzika nakon singla koji je osvojio hrvatske, ali i britanske radiopostaje.

Prvi je singl ‘Wormhoooooooooole’ zavladao hrvatskim radijskim frekvencijama, ali i valovima najcijenjenijih britanskih postaja. Legendarni voditelj, producent i izdavač Gilles Peterson nije skrivao oduševljenje Kozmodrumovom svježinom u njegovoj emisiji Worldwide, dok je Tom Ravenscroft na kultnom BBC 6Music prepoznao najavni singl kao jedno od najinteresantnijih recentnih izdanja. Upravo je objavljen i drugi singl Povratak na parni pogon koji otkriva cijeli album.

Foto: Press

Na ovom trećem kozmičkom putovanju prolazimo kroz šest postaja nakon što nas je ‘usisala’ Crvotočina (Wormhoooooooooole) i brzinom svjetlosti letimo prema rubu Svemira. Osim strane kritike bend novim albumom osvaja i domaću:

“ova nenametljiva opuštena elektronika uspješno ispunjava svoju glavnu funkciju; glazba Kozmodruma istinski je organska, no to ne znači da ta glazba neće funkcionirati na nekom ljetnom festivalu, terasi kluba ili čak skučenom stroboskopima isprepadanom prostoru” – Igor Milković (Ziher.hr)

Hrvatska je jazz scena proteklo desetljeće doživjela transformaciju ljubovanjem s elektronikom, a ime Janka Novoselića jedno je od vodećih u novom electronic jazz valu. Bubnjar benda je početkom lipnja nagrađen Porinom u kategoriji Najbolji album elektroničke glazbe glazbenice Je Veux I Glow, kojeg producentski potpisuje uz Tonija Starešinića.

Premijera Kozmodruma održana je u Londonu dan prije hrvatske premijere, u sklopu izložbe fotografija Time Containers umjetnice Ane Šesto. Novoselić je bio kurator glazbe multimedijskog hepeninga što spaja glazbu, fotografiju i modu, gdje se uz Anu pridružuje i Kristina Nikl pod zajedničkim brandom EQ600.

Foto: Press

Hrvatsko lansiranje održat će se u zagrebačkoj AKC Medika u petak, 25. lipnja gdje će misija Kozmodruma biti rasplesati publiku:

“Ovaj album veže plesni element, više nego naše prethodne albume. Atmosferičnost i ambijentalni pristup je tu, ali više kao podloga plesnim ritmovima koji su u prvom planu”, kaže Janko Novoselić

Album Kozmodrum dostupan je OVDJE na platformi Bandcamp, a nakon digitalnog izdanja, kozmičko putovanje naći će se na vinilu koji je dostupan za prednarudžbu putem istog linka. Pored Bandcampa, dostupan je na svim streaming servisima.

Petorku Kozmodrum čine Goran Delač (bass), Hrvoje Galler (klavijature), Ivan Kapec
(gitara), Elvis Penava (gitara) i Janko Novoselić (bubnjevi i elektronika).

Foto: Press


Komentari