Ovog vikenda u parku Ribnjak ne propustite 42. konvenciju SFeraKona!

Usprkos pandemiji, konvencija SFeraKon održat će se sukladno preporukama i odlukama Nacionalnog stožera, na oduševljenje svih ljubitelja SF-a. Tako će ovo će biti već 42. put održavanja Dana znanstvene fantastike, s počekom od 9 listopada u 12 sati, pa sve do 11. listopada.

Iz Društva za znanstvenu fantastiku napomenuli su kako će format događaja zbog trenutnih okolnosti biti itekako izmijenjen u usporedbi s prijašnjim konvencijama. Tako ćete ovogodišnje Dane znanstvene fantastike moći posjetiti u parku Ribnjak, a predavanja su planirana pod nadstrešnicom.

Ako se odlučite na posjet SFeraKonu očekujte predstavljanja literarnih djela i igara, sajam knjiga, znanstveno-popularna predavanja i žanrovske kvizove.

Kreativne radionice, prezentacije recentnih žanrovrskih romana, radionica izrada štapića iz popularnog serijala Harry Poter, te dodjela nagrade SFera i SFerica, samo su dio bogatog pograma.

Počasni gost bit će  Aleksandar Žiljak, jedan od najplodnijih autora hrvatske spekulativne fikcije i višestruki dobitnik nagrade SFERA u više kategorija. I da, ulaz je besplatan!


Komentari