OVO SIGURNO NIKAD NISTE DOŽIVJELI: Prijavite se na radionicu tri prijateljice, ostat će vam u sjećanju cijeli život

Foto: Uoloft

Lidija, Morana i Anja su prijateljice koje su se upoznale jer su morale. U stoljeću dugom prijateljstvu stvorile su vidljive i nevidljive uspomene, putovale su na nekoliko kontinenata i zajedno su napravile nekoliko predstava.

Ove godine, umjesto kobasica i kuhanog vina, one vam donose svoje prijateljstvo u obliku iskustva, sjećanja i zabavnih izvedbenih alata, igara i kreativnih zadataka. Morana je kazališna redateljica, Anja dramaturginja, a Lidija glumica-lutkarica.

Identitet i trebamo li ga uistinu? / ID That We Need – Indeed? radionički je program nastao na sjecištu edukativnih i umjetničkih praksi ovih umjetnica, a tematski se odnosi na psihologiju pamćenja i uključuje čitavu lepezu osobnih priča.

Tijekom pet dana trajanja radionice sudionici će se susretati u večernjim satima kako bi zajedno proveli vrijeme te progovorili o vlastitim sjećanjima. Online susreti pretpostavljaju dramske igre i dramske vježbe, aktivnosti pripovijedanja i šetnji po stazi sjećanja.

Na kraju svakoga dana slijedi umjetničko oblikovanje prikupljenih priča odnosno izražavanje sudionika kroz tekst, kazalište predmeta, likovno ili scenografsko oblikovanje te lutkarstvo.

Nakon svakoga bloka sudionici dobivaju “domaću zadaću”, odnosno potiče ih se na samostalni istraživački rad koji služi prikupljanju osobnih priča i predmeta. Peti je dan u potpunosti posvećen umjetničkom oblikovanju i dramaturškom sklapanju finalnog rezultata: intermedijalnog, digitalnog fotoalbuma odnosno instalacije.

Foto: Uoloft

Pozivaju različite generacije, od onih malih do onih manje i najmanje malih, da im se pridruže u šetnji stazom sjećanja, u prikupljanju dokumenata, svjedočanstava i emocija koje su njihove osobne priče učinile upravo – pričama.

Posebno pozivaju članove istih kućanstava, a različitih generacija, da se prijave zajedno i stvore nove dijeljene narative. Online radionica održat će se od 11. do 15.1. između 18 i 20 sati. Obvezne prijave primaju na [email protected]!


Komentari