Ove subote pogledajte najbolje svjetske vojne makete

Screenshot: Crna kraljica

Hrvatska udruga vojnih minijaturista ove godine organizira tradicionalni XIV. Zagrebački maketarski kup Crna kraljica 2019, koji će se održati 7. rujna 2019. godine, u OŠ Kajzerica (Žarka Dolinara 9, Zagreb), u vremenskom trajanju od 8. 00 sati do 17. 00 sati kada je predviđeno službeno proglašenje pobjednika natjecanja. Svečano otvaranje manifestacije predviđeno je u 12. 00 sati.

Cjelokupna manifestacija odvija se pod visokim pokroviteljstvom Gradske skupštine Grada Zagreba i njenog predsjednika prof.dr.sc. Drage Prgometa dr.med., a koji će i osobno otvoriti navedeni kup.

Crna kraljica svake godine okuplja preko 600 domaćih i inozemnih maketara i zaljubljenika u ovu vrstu tehničke kulture. Uz natjecanje, organizirana je izložba radova, opreme i maketa različitih proizvođača. Svoj izložbeni prostor na natjecanju ima desetak sličnih udruga i klubova koji na taj dan izlažu svoje radove i opremu, te na taj način približavaju svoj rad djeci i mladima.

Nakon izvrsno odrađenoga XIII. Zagrebačkog maketarskog kupa Crna kraljica, i dobivanja potvrde svjetske IPMS organizacije, kao jedinog kluba u Republici Hrvatskoj koji provodi natjecanje po IPMS standardima, ovo natjecanje objavljeno je na svim svjetskim kalendarima maketarskih kupova, a na što su organizatori posebno ponosni.

Posebnost ovogodišnje manifestacije je potvrđeni dolazak svjetski poznatog maketara g. Kamila Feliksa Sztarabate iz Poljske koji je najavio prijenos u živo svoje maketarske radionice na svom profilu na društvenim mrežama, a koji prati preko 250000 ljudi diljem svijeta.

Kompletan program kao i predstavljene izlagače možete naći i na službenim stranicama www.huvm.hr i www.crna-kraljica.com.

Ulaz na manifestaciju kao i na popratne događaje u cijelosti je besplatan za sve posjetitelje.


Komentari