Ovako nešto još nikada niste čuli! Spaja se suvremena klasična i klupska glazba

lauba.hr

Regionalni ansambl klasične glazbe No Borders Orchestra nastupit će 20. rujna u Laubi – kući za ljude i umjetnost. Nakon koncerta zabava će se nastaviti uz Igora Šimuliju a.k.a. DJ Indy-a.

Ovaj jedinstveni glazbeni projekt, kojeg čine najbolji profesionalni glazbenici iz regije s misijom stvaranja izvrsne glazbe, rušenja granica i širenja svijesti o društvu, u Laubu dolazi kao dio aktualne turneje po zapadnom Balkanu i Europi pod nazivom B Matinée 2019. No Borders Ochestra turneju zatvara nastupom u jednom od najpoznatijih klubova na svijetu  – Berghain-u u Berlinu, a u okviru festivala Month of Contemporary Music.

Cilj turneje i No Borders Orchestra projekta je spojiti suvremenu klasičnu glazbu i klupsku kulturu, i ujediniti suvremene kompozitorice i kompozitore regije. Turnejom B Matinee 2019 ujedno se obilježava trideset godina od pada Berlinskog zida, čime se sugerira i slavi rušenje zidova između klasične i klupske glazbe.

Na programu su nova djela pet najuzbudljivijih mladih kompozitora iz naše regije: Davor Branimir Vincze iz Zagreba, Darija Andovska iz Skoplja, Drinor Zymberi iz Prištine, Danijel Žontar iz Sarajeva i Draško Adžić iz Beograda.

Karte po cijeni od 50,00 kuna moguće je kupiti na blagajni Laube (Prilaz baruna Filipovića 23a) radnim danom od 14 do 22 sata i neposredno prije koncerta.


Komentari

loading...