Ovaj vikend u Tehničkom muzeju održava se festival inovacija, kreativnosti i tehnologije

Maker Faire je izložba izumitelja, inovatora i zabavni sajam kreativnosti i tehnologije koji će se od 12.-13. listopada održati u Tehničkom muzeju Nikole Tesle u Zagrebu.

Sajam je to na kojem se proizvođači okupljaju kako bi predstavili svoje projekte široj javnosti. Proizvođači su snalažljivi DIY entuzijasti, kreativni umovi, nekonvencionalni mislioci ili tehnološki stručnjaci koji uživaju u tinkingu i mogu se naći u svim dobnim skupinama. Željni su učenja, ali i posrednici znanja koji vole podijeliti svoje inovacije. Za neke izlagače koji sudjeluju u programu Maker Faire čak je bio početak uspješnog start-upa.

Isprobavanje novih stvari glavni je čimbenik. U svakoj tvornici za kavu postoji mnogo zanimljivih mjesta na kojima se nadovezuju uzbudljivi razgovori i radionice. Posebna tema je obrazovanje. Djeci i studentima na kreativan i razigran način pruža se razumijevanje znanosti, tehnologije, novih materijala i alata. Fokus je na zabavi.

Skoro 200 sudionika od Austrije i Italije, do Slovenije i Srbije, ali i sudionika iz Osijeka do Dubrovnika će predstaviti svoje radove i projekte po kulture.

Maker Faire je nastao 2006. godine na području San Francisca kao projekt urednika Make: magazine.  Od tada je prerasla u značajnu svjetsku mrežu kako vodećih tako i nezavisnih događaja.

Stoga organizatori pozivaju da posjetite Tehnički muzej Nikola Tesla u subotu i nedjelju, 12 i 13 listopada 2019. i inspirirate sebe ili svoju djecu za neke nove lude ideje.
 
Ulaz na na Faire Zagreb i muzej je besplatan uz registraciju na: http://makerfairezagreb.eventbrite.com/


Komentari