OVAJ VIKEND ADVENT STIŽE NA KNEŽIJU! Bogat program za djecu i odrasle na kvartovskoj božićnoj čaroliji

Foto: Pixabay (ilustracija)

Zagrebački Advent već je u punom jeku, a vikend prije Božića, čarolije zimskog festivala dolazi i u jednu četvrt na zapadu grada, kako će se u subotu, 17. prosinca, održati Advent na Knežiji.

U organizaciji Centra za kulturu Trešnjevka (CEKATE) i mjesnog odbora Knežija, u prostorijama MO-a na adresi Albaharijeva 2, priprema se program koji će trajati od 11 do 21 sat.

“Cjelodnevno događanje u hladno će nas adventsko vrijeme zagrijati kroz dječji, radioničarski i glazbeno-izvedbeni program u kojem će sadržaje za sebe moći pronaći sve dobne skupine. Ulaz je na sva događanja besplatan“, poručuju organizatori.

Napominju doduše, kako se za sudjelovanje na radionicama potrebno prijaviti na web stranici CEKATE-a.

Foto: Mjesni odbor Knežija/ Centar za kulturu Trešnjevka

Dječji program, glazba i radionice

Sam događaj je podijeljen na Dječji program u trajanju od 11 do 13 sati, zatim vrijeme radionica od 13:30 sati sve do 18, nakon čega, od 19 do 21 sat slijedi finale Adventa na Knežiji, a to je Glazbeno – izvedbeni program.

Tako će Dječji program početi s vokalnim nastupom Dječjeg vrtića Matija Gubec, potom će Igraonica Čarobna šuma počastiti sudionike Adventa plesnim nastupom, a bit će tu i za djecu predškolskog uzrasta i lutkarska predstava “Krune Tarle Šuma”.

Uz umjetnost, neće izostati ni sporta, za što će se pobrinuti članovi karate kluba Sports Life koji će održati borilačku demonstraciju dok će sportska akademija za djecu, Medo sportaš, za najmlađe pripremiti sportski poligon.

Od radionica, umjetnička edukatorica, Eva Herceg priprema Adventsku radionica izrade božićnih ukrasa dok će Udruga umirovljenika Knežija imati radionicu novogodišnjeg nakita.

Radionicu održivog razvoja koja je prigodna kako odraslima, tako i djeci, osigurao je Satelit Satelit (udruga koja se inače bavi edukacijama za održivost i regenerativnost) održava radionicu održivog razvoja za odrasle i djecu, dok će Udruga za podršku osobama s intelektualnim oštećenjima (OSIT) Vjeverica također predstaviti adventske i božićne ukrase.

U glazbeni završetak Adventa na Knežiji publiku će uvesti Muški vokalni ansambl Špansko, a slijediti će ga Plesni klub JazzElle, umjetnica Nikolina Majdak iz umjetničke organizacije Cirk Pozor, Ansambl Trešnjevka, sopranistica Ksenija Sanjković i Zbor Župe Marije Pomoćnice – Knežija.

Manifestacija će završiti s revijom “Jednako Lijepa!” koju priprema Udruga Kamensko, te plesnim nastupom Udruge umirovljenika Knežija.


Komentari