OTVORENA JE AMBIENTA Prvi sajam na Velesajmu u 18 mjeseci: Ulaz je besplatan, a trajat će do nedjelje

Foto: Davorin Visnjic/ Pixsell

Nakon 18 mjeseci u kojima je Zagrebački velesajam služio isključivo kao jedno od glavnih mjesta za cijepljenje protiv koronavirusa, jučer je otvoreno 48. izdanje Ambiente: međunarodnog salona namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije.

Salon će biti otvoren do nedjelje, 24. listopada od 10:00 do 19:00 sati. Ulaz je besplatan, ali stariji od 12 godina moraju ili predočiti COVID potvrdu ili važeći negativni test na koronavirus. Otvorenjem Ambiente, Zagrebački velesajam je prekinuo zabranu rada i započeo sajamsku poslovnu aktivnost isplaniranu do lipnja iduće godine.

Vrijedna industrijska grana

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković svečano je otvorila Ambientu.

„Vrijednost proizvodnje u ovom sektoru je gotovo 14 milijardi kuna i to je vrlo važna i strateška grana. Najviše od svega njezin strateški značaj za Hrvatsku dokazuju sami drvoprerađivači i proizvođači namještaja sa iskazanom vrijednošću proizvodnje s činjenicom da preko 11% zaposlenih u prerađivačkoj industriji jesu zaposleni u drvoprerađivačkoj industriji i industriji s činjenicom da unatoč nepovoljnim okolnostima izvozni napori rezultiraju plodom i s činjenicom da je udio ove industrije u prerađivačkoj industriji hrvatskog gospodarstva gotovo 8%”, istaknula je Vučković u svome obraćanju.

Direktorica Zagrebačkog velesajma Dina Tomšić ustvrdila je kako Velesajam, zajedno s izlagačima i institutcijama koji su sudjelovali u organizaciji, Ambientu vidi kao „pokret za hrvatsku drvnu industriju, komunikacijsku platformu i summit povezanih industrija koje se bave svim aspektima stanovanja, od izgradnje, do opremanja i uređenja objekta, preko dizajna, umjetnosti, kao i posebne ponude uređaja za kućanstvo i ugostiteljsko-uslužnu djelatnost”.

“Iako su se na sajmu nametnuli neki novi uvjeti održavanja vjerujem da ćete vidjeti da nisu bitno utjecali na njegovu kvalitetu jer se Zagrebački velesajam potrudio da programski i sadržajno bude zanimljiv kao što je bilo prijašnjih godina. Sajam Ambienta je jedan od najvažnijih nacionalnih događaja za drvnu industriju u Hrvatskoj, ali i za naše ukupno gospodarstvo. Potičući rast proizvodnje i izvoza i ukupnih aktivnosti ove industrijske grane te domaćih noviteta i suvremenih tehnoloških rješenja u industriji gotovih proizvoda od drva kroz godine se pozicionirala kao lider u ovom dijelu Europe”, komentirao je prvi događaj na velesajma u još uvijek pandemijskim uvjetima Luka Korlaet, zamjenik zagrebačkog gradonačelnika i njegov izaslanik na otvorenju događaja.

Bogat sadržaj za uređenje doma

Svojim fokusom na unutarnjem uređenju , dizajnu i srodnim područjima organizatori se nadaju da će Salon ponuditi posjetiteljima inspiraciju za uređenje doma, kao i za redizajn postojećih prostora. U sklopu Salona posjetitelji mogu vidjeti i prateću izložbu umjetnina Art Fair Zagreb. Izložena djela slikara, kipara i fotografa ciljaju umjetnički nadograditi cijeli događaj. Također je tu i posebna cjelina Design Zona koja zainteresiranima predstavlja novitete u izradi namještaja.


Komentari