Otvara se Ljetna pozornica Tuškanac: Evo što vas tamo sve čeka

Ljetnu pozornicu tradicionalno otvara Svjetski festival animiranog filma Animafest Zagreb, koji će od 5. do 7. lipnja najaviti svoje jesensko izdanje.

U lipnju će na pozornici svoje programe predstaviti i Međunarodna smotra folklora (Etnografski dokumentarni film, 9. i 10. lipnja), Kulturno informativni centar (koncertno-multimedijalno događanje «Ljetno kino Europa», 12., 13. i 29. lipnja), Festival tolerancije (19. lipnja) i Revija europskog filma (20. – 26. lipnja).

Srpanj donosi nova izdanja Fantastic Zagreb Film Festivala, koji će ljubiteljima SF-a, fantastike i horora donijeti pregršt zanimljivih naslova, a izbor iz svojih programa predstavit će i Zagreb Film Festival, Motovun Film Festival te Filmski programi Hrvatskog filmskog saveza.

Kolovoz donosi novi filmski program, “Film u šumi”. Riječ je o presjeku recentnih i aktualnih filmskih hitova, s posebnim gostovanjima programa kina Kinoteka.

Program se otvara animiranim filmom Milorada Krstića Ruben Brandt, o slavnom psihoterapeutu koji je prisiljen ukrasti 13 slika iz slavnih svjetskih muzeja i privatnih zbirki kako bi zaustavio noćne more od kojih pati uslijed subliminalnih poruka koje je primao u djetinjstvu.

U pripremi je i još nekoliko programskih iznenađenja, o kojima će organizatori redovito obavještavati preko naših službene stranice i društvenih mreža.

Komentari