OKOLO: Jedinstvena umjetnička šetnja Zagrebom! Preko dvadeset lokacija u centru Zagreba predano je u ruke umjetnika

Novi projekt posvećen umjetničkom istraživanju Zagreba – OKOLO – malim intervencijama u samo tkivo grada oživljava niz javnih gradskih prostora i pretvara ih u mjesta gdje se umjetnost spontano dotiče svakodnevice grada (i svakoga od nas).

Preko dvadeset lokacija u centru Zagreba predano je u ruke umjetnika koji će zanimljivim rješenjima skrenuti pažnju na njihovu ljepotu i posebnost, otkriti potencijal zanemarenih i “praznih# prostora, kao i novu dimenziju onih funkcionalnih, istovremeno ih povezujući i mapirajući kao mjesta vrijedna zaustavljanja i promišljanja.

Neke će vas intervencije pozivati na interakciju i korištenje, neke upućivati na novu, ljepšu stvarnost, dok će neke donijeti i dobru dozu humora, ponekad zaboravljenog u užurbanoj svakodnevici. Bili vi slučajan ili namjeran prolaznik, OKOLO vas poziva da zastanete, razgledate, razmislite i zabavite se! A potom i potražite preostale intervencije, sudjelujući tako u istraživanju i otkrivanju Zagreba!

Iako povezane zajedničkim nazivnikom OKOLO, intervencije u sklopu projekta zadržavaju element iznenadnog pojavljivanja – svaki umjetnik intervenira u gradski prostor u različito vrijeme, nevezano za druge, već postojeće ili buduće, intervencije.

Na FB stranici pronađite datume od kada možete otkriti određene intervencije. Nekoliko Zdodatnih, neoznačenih intervencija čeka da ih otkrijete OKOLO. Javite nam kada ih pronađete stavljanjem fotografije na FB ili Instagram s hashtagom #okolozagreb #aroundzagreb.

Šećite, otkrivajte, uživajte!

Događanje organiziraju Ana Mikin i Tina Kovačiček uz podršku Turističke zajednice grada Zagreba.


Komentari