Ogorčena Mia Begović: ‘Žrtve smo monstruozne prevare, kolege odlaze u mirovinu s 4000, umjesto sa 6000 kuna’

Photo: Damir Spehar/PIXSELL

Potaknuta teškom situacijom djelatnika u kulturi, glumica Mia Begović na svom je Facebook profilu ‘odlučno’ uputila otvoreno pismo Domagoju Rebiću, glavnom tajniku Hrvatskog sindikata djelatnika u kulturi.

U podužoj objavi, Beogić je upozorila na nepravdu prema umjetnicima, konkretnije da glumci gradskim kazalištima imaju manje plaće od zaposlenika u zagrebačkom Holdingu, usprkos jednakoj stručnoj spremi. Upravo je izjednačavanje koeficijenta bilo obećanje gradonačelnika Milana Bandića.

 

Izvor: Facebook

“Poštovani, cijeneći Vaš napor, ne uspijevam se suzdržati od prijedloga, a i ne vidim zašto bih, budući da u ovakvim, nemogućim i povijesnim trenucima, glumački sindikat šuti. Ne samo da šuti, već nas ignorira. Nas, svoje članove. Upravo zbog toga i usprkos tome, kao zamjenica povjerenika SK “Kerempuh”, a i članica Sindikata, slobodna sam Vas uputiti na ogromnu nepravdu, prema nama umjetnicima, kada nam je gradonačelnik nudio da se naši koeficijenti izjednače s istim (stručna sprema), u Poglavarstvu i Holdingu. U razgovoru s Vama (gdine. Rebiću prije dvije godine), dogovorili smo se, da će te pokušati to isposlovati tijekom sljedećih pregovora. Nadam se da ćete uzeti to u obzir. Tada smo bili krivo informirani. Podastrli su nam lažne tabele, na žalost, predstavnici “našeg”, Sindikata. Kome i zbog čijih interesa, vrijeme će pokazati .                                                                                                        Zašto smo svi, s visokom stručnom spremom (najvećim državnim i međunarodnim nagradama) žrtve ove monstruozne prevare, pa naši cijenjeni kolege odlaze u punu mirovinu s 4000 kn, umjesto sa 6000 kn. Dok su se isti, koji su rušili taj sjajni, prijedlog od poslodavca (Grada Zagreba i gdina. Bandića, gradonačelnika), izborili za plaću nivoa Vaše, od 15 000 kuna” napisala je Mia u svom javnom apelu glavnom tajniku Domagoju Rebiću.

POSVAĐALI SE VUCO I DINO JELUSIĆ: ‘Kad on bude zvijezda ja ću si odsjeći ku**c koji je veći od ove boce’

Komentari