Održan drugi sajam poslova ‘GRADify’ na Građevinskom fakultetu u Zagrebu: Predstavilo se 25 poslodavaca

Foto: Press

U subotu je održan drugi sajam poslova GRADify na Građevinskom fakultetu u Zagrebu. Nakon prošlogodišnjeg uspješnog virtualnog izdanja, ove je godine GRADify održan uživo u auli Građevinskog fakulteta u Zagrebu.

Na sajmu je sudjelovalo 25 poslodavaca koji su studentima predstavili svoju djelatnost i svoja dostignuća u struci te prikazali mogućnosti zaposlenja, stručne prakse, stipendiranja i započinjanja karijere.

Tijekom sajma, poslodavci su se studentima predstavili na info pultu te putem panel diskusije. Uz razgovor tijekom panela, nisu nedostajala ni pitanja iz publike. Panel diskusije je vodila i moderirala voditeljica Ida Prester. Sajam je posjetio velik broj studenata Građevinskog fakulteta koji su s interesom pristupali poslodavcima i istraživali svoje mogućnosti.

Foto: Press

Tijekom sajma, održano je i natjecanje za studente iGRA pod nazivom „Gradi pametno – tresi se sigurno“ koje je osmislio tim studenata Građevinskog fakulteta u Zagrebu. Na samom kraju programa, održana je i tombola za studente. Troje studenata nagrađeno je odlaskom na 16. dane Hrvatske komore inženjere građevinarstva koji će se održati od 9. do 11. lipnja u Opatiji.

Nakon službenog dijela programa, druženje poslodavaca i studenta nastavilo se u opuštenoj atmosferi uz glazbeni program i DJ-a.

Foto: Press

Sajam poslova GRADify održava se u sklopu projekta GRASP – Stručna praksa na Građevinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu koji je financiran iz Europskog socijalnog fonda. Ciljevi projekta su unaprjeđenje studijskoga programa razvojem modela stručne prakse i jačanjem kompetencija osoblja Građevinskoga fakulteta, omogućavanje stjecanja radnih vještina studenata kroz provedbu stručne prakse te omogućavanje lakšeg ulaska studenata na tržište rada.

Suradnja Fakulteta i poslodavaca otvara vrata brojnim zajedničkim inovativnim aktivnostima te će poslodavcima omogućiti revidiranje vlastitih znanja kroz sustav mentorstva. Tvrtke zainteresirane za sudjelovanje na projektu više informacija mogu dobiti u Centru karijera Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.


Komentari