ODBROJAVAMO SITNO: Svjetski festival animiranog filma ovog ponedjeljka vraća se u Zagreb!

Photo: Davor Puklavec/PIXSELL/ Ilustracija

Do Animafesta Zagreb ostao je još jedan dan, a 31. Svjetski festival animiranog filma trajat će sve do 12. lipnja na nekoliko lokacija (Kinu SC, Kinu Tuškanac, Teatru &TD, na Ljetnoj pozornici Tuškanac te na drugim gradskim lokacijama).

Filmski program čini gotovo 350 filmova, gostuje više od 150 stranih autora, a uz prestižna natjecanja koja uključuju i dugometražne filmove te VR projekte tu su i veliki tematski blok posvećen ljubavi u animaciji, retrospektiva Ralpha Bakshija (Gospodar prstenova, Mačak Fritz, Gužva), dva Open-air vikend događanja, Animafest PRO sa znanstvenim skupom Animafest Scanner VIII i masterclassovima, izložbeni program te Program za djecu i mlade.

Sve detalje bogatog programa pronađite ovdje.

Animafest od 1972. godine predstavlja jednu od najznačajnijih kulturnih manifestacija koje grad Zagreb i Hrvatska nude svijetu. Stoga je za Animafest 2021, drugi najstariji svjetski festival u potpunosti posvećen animaciji, prijavljeno ukupno više od 1800 filmova. Čak sedam hrvatskih radova nalazi se u najjačim međunarodnim konkurencijama, a upravo je predstavljanje i podržavanje domaće scene jedna je od najvažnijih uloga Animafesta.

Gdje kupiti ulaznicu?

Ulaznice i festivalske iskaznice mogu se kupiti online na animafest.kupiulaznicu.hr, na ulaznice.hr za projekcije na Ljetnoj pozornici Tuškanac, kao i tijekom festivala na blagajnama Kina SC i Kina Tuškanac.

Festivalski paket od 250 kuna uključuje iskaznicu s kojom se ulazi na sve projekcije (osim svečanog otvaranja i projekcija na Ljetnoj pozornici Tuškanac) i promotivne materijale Animafesta. Iskaznica se podiže u Uredu za akreditacije u predvorju Kina SC od 1. lipnja. Redovna ulaznica za velika natjecanja kratkometražnog i dugometražnog filma te za projekcije na Ljetnoj pozornici Tuškanac stoji 30 kuna, a za sve ostale programe 25 kuna.

Ulaz na projekcije Natjecanja studentskog filma, programe koji su posebno označeni u rasporedu, Animafest PRO te na popratna događanja je besplatan.


Komentari