Od subote se Muzej prekinutih veza pretvara u zelenu oazu! Ne propustite zanimljiva predavanja i radionice

Muzej prekinutih veza nakon prošlogodišnjeg uspješnog programa i ove godine održava seriju događanja, predavanja i radionica pod nazivom Zelene priče koja slavi našu vezu s biljkama, prirodom i lokalnom zajednicom i konkretna je podrška novoj, zelenijoj i veselijoj svakodnevici.

Program će se službeno predstaviti u subotu, 22. svibnja od 10. 30 sati, uz cvjetnu instalaciju i pop up izložbu ‘’Kad rastemo zajedno’’. Također, agronomka i velika poklonica biljaka, Danijela Bota, izrađivat će terarije, male vrtove u staklenkama, potpuno zatvorene eko-sustave.

Zelena razmjena i Sjeme snova u nedjelju

U nedjelju, 23. svibnja, u 9 ujutro Zelenom razmjenom – donesite svoje sjeme, reznicu ili biljku ako ste se s njima spremni oprostiti i zamijenite ih za nove zelene ljubimce. U 11 sati slijedi Sjeme snova – radionica cijanotipije pod vodstvom multidisciplinarnih umjetnica Akiko Sato i Charlotte Fuentes, a uz pomoć botaničkih ‘’šablona’’ i sunčeve svjetlosti polaznici radionice kreirat će svoj originalni dizajn na platnenoj vrećici. Program završava predavanjem Njega i održavanje orhideja s početkom u 12 sati. Agronom i zeleni Influencer Nenad Bižić uputit će vas u sve tajne uspješne njege osjetljivih orhideja – da sa samopouzdanjem brinete o najpopularnijoj sobnoj biljci na svijetu.

Radionice od 26. svibnja

Nakon službenog otvaranja, program se nastavlja radionicama svaku srijedu od 26. svibnja do 9. lipnja pa se tako u prvu srijedu, 26. svibnja u 16 sati, održava radionica Kolorflorista Paprat Kolektiv, u kojoj će polaznici imati priliku naučiti kako dobiti boju iz spektra tonova skrivenih u svakodnevnoj flori. Saznat će kako kroz simbiozu botanike i kemije proizvesti prirodne boje za njihove buduće kreacije, kako u umjetnosti i dizajnu, tako i u hrani i piću.

Pod vodstvom Jasminke Grbelje (Najfiniji sapuni itd.), u srijedu 2. lipnja, u 18 sati, održava se radionica Zelena kozmetika s domaćim potpisom. Njezine recepture se kriju iza omiljenih njegujućih suvenira Muzeja prekinutih veza, a ovo je prilika za naučiti kako napraviti macerat od biljaka, domaću deo kremu i piling za tijelo, koristeći samo ono što nam priroda daje.

Napravite vlastiti terarij, u srijedu 9. lipnja u 18 sati pod vodstvom Danijele Bote (Walden Plants) polaznici će zaprljati ruke i saznati sve o povijesti terarija i njihovom razvoju dok izrađuju vlastitu džunglu u staklenci.

Umjetničko-edukativna reminiscencija prvog sajma cvijeća koji se nekoć održavao na Gornjem gradu prilika je da ovog proljeća uz fotosintezu na otvorenoj terasi Muzeja prekinutih veza nešto i naučimo.

Važna napomena: Sve radionice su popunjene!


Komentari