OD KULTNIH ROCKERA DO ISPIJANJA KOKTELA U DVORIŠTU PALAČE: Ovo su događanja zbog kojih vrijedi ostati u Zagrebu tijekom ljeta!

Dvorišta, Cest is d'best, Ljeto na Matošu (Foto: Facebook)

Godišnji odmor obično je rezerviran za odlazak na more, no Zagreb je ovog ljeta prepun raznih događanja pa u slučaju da ostajete u metropoli, vjerujte- nećete požaliti! Rashladiti se uvijek možete na gradskim jezerima i bazenima, a za dobru atmosferu pobrinuli su se razni festivali i dva spektakularna koncerta.

U nastavku donosimo ljetni vodič, a na vama je da odlučite.

Kultni rockeri u Areni

Jedan od najuspješnijih rock and roll bendova na svijetu, u okviru svoje turneje “End of the road”, 9. srpnja, održat će koncert u Areni Zagreb. Ovo je ujedno najveća njihova turneja u karijeri pa su se dogovarali i dodatni koncerti. Uzbuđenje oko toga bend ne skriva, a ne sumnjamo da Zagreb očekuje vatrena atmosfera.

“Sve što smo izgradili i sve što smo postigli tijekom proteklih četiri desetljeća, nikada se ne bi dogodilo bez milijuna ljudi širom svijeta koji su punili klubove, arene i stadione. Ovo će biti ultimativna proslava za one koji su nas već vidjeli i slušali te posljednja šansa za one koji to nisu. KISS vojsko, opraštamo se na posljednjoj turneji s našom najvećom predstavom do sada – izaći ćemo istim putem kojim smo i ušli… bez ispričavanja i bez zaustavljanja”, izjavili su iz Kiss-a povodom turneje.

Ulaznice još uvijek stignete kupiti preko Eventima.

Dvorišta se vraćaju i to na dvije nove lokacije

Od 13. pa sve do 24. srpnja za posjetitelje će biti otvorene najljepše lokacije na Gornjem gradu. Riječ je, naravno, o popularnom događanju prigodna naziva “Dvorišta”. Ove godine imaju čak tri nove lokacije pa će građani imati prilike uživati u oazi dvorišta Zvjezdarnice-Popova tornja, Sjevernog dvorišta, Narodnog doma HAZU na Opatičkoj i Dvoranskom prečacu te u palači Erdody Keglević.

“Ne propustite puno dobre glazbe i opuštene ljetne zabave, slasnih zalogaja i osvježavajućih gutljaja začinjenih jedinstvenim “zagrebačkim” štihom. Doživite Zagreb kakav još niste”, najavljuju organizatori.

Dvorišta (Foto: Facebook)

Smotra folklora

Nastavljajući tradiciju smotri Seljačke sloge između dvaju svjetskih ratova, Međunarodna smotra folklora održava se u Zagrebu od 1966. godine gdje prikazuje i afirmira tradicijsku kulturu brojnih domaćih i stranih sudionika. Dio je svjetskog pokreta za očuvanje kulturne baštine koji prati programe UNESCO-a. Ministarstvo kulture i Grad Zagreb proglasili su je festivalom od nacionalnog značenja, a ima i oznaku kvalitete EFFE 2019.-2021. Europske asocijacije festivala.

Na Smotru u Zagreb godinama dolazi publika dobrih poznavatelja folklora po čemu je i u svijetu prepoznata. Ovogodišnja smotra posvećena je temi: “Tradicijska baština između Srednje Europe i Mediterana”, čime će se uz goste s drugih kontinenata prikazati trajne vrijednosti etnografskog i folklornog stvaralaštva na ovim prostorima kao dio suvremenog života u Europskoj uniji, stoji u najavi.

MSF održat će se od 20. do 24. srpnja u Zagrebu.

Međunarodna smotra folklora (Foto: Press)

Omiljeni ulični festival

Međunarodni ulični festival Cest is d’Best održat će se 20. kolovoza, a ne sumnjamo da će i ove godine šarenilo zavladati na ulicama. Ovo je ujedno 26. izdanje festivala, a do sada se održavao na nekoliko trgova i ulica u samom centru Zagreba. Program je besplatan za posjetitelje, a detaljan program bit će poznat uskoro.

Cest is d’Best (Foto: Press)

Pixies na Velesajmu

Legendarni indie band Pixies u Zagrebu će nastupiti 27. kolovoza. Iako novi album izlazi mjesec dana kasnije, vjerujemo da će publici na Velesajmu premijerno predstaviti nekoliko novih pjesama.

Ulaznice po cijeni od 250 kuna dostupne su putem službenog webshopa INmusic festivala i u Dirty Old Shopu (Tratinska 18, Zagreb).

Ljeto kod Matoša

Ljeto kod Matoša se vratilo na svoju staru lokaciju- Strossmayerovo šetalište. Osim romantičnog i fotogeničnog prizora, u tijeku je bogati program koji će trajati sve do 31. srpnja.

Očekuju vas koncerti, DJ nastupi, kvizovi s odličnim nagradama, dječji program vikendom i još štošta toga. Detalje provjerite ovdje.

Ljeto kod Matoša (Foto: Facebook)

Komentari