UČENICI OSNOVNIH ŠKOLA: Prijavite se na dva zanimljiva projekta i osvojite vrijedne nagrade

Cki Maksimir

Centar za kulturu i informacije Maksimir i Muzej grada Zagreba pozivaju sve zainteresirane osnovne škole da im se i ove godine pridruže u projektu “Maske” i “Fotografija i mladi”. 

Projekt “Fotografija i mladi” u partnerstvu ovih ustanova održava se od 2010. i svake godine okuplja veliki broj škola sudionica projekta. Ovogodišnja tema je: Tihi promatrači sa zagrebačkih pročelja, u sklopu koje učenici imaju zadatak fotografirati različite likove, životinje, grifone, sove i sl. postavljene na zagrebačke zgrade ili njihove fasade.

Na natječaju mogu sudjelovati učenici od IV. do VIII. razreda osnovnih škola. Svaki učenik može poslati najviše 3 originalne fotografije dimenzija: 15 x 20, 20 x 30, 30 x 40 ili 40 x 50 cm, a krajnji rok za predaju fotografija je 25. studenoga.Više informacija o Natječaju možete pronaći na: www.mojmaksimir.com

IMG_3725


Učeničke fotografije Tihih promatrača sa zagrebačkih pročelja bit će izložene na izložbi u Muzeju grada Zagreba koja će se otvoriti 10. prosinca 2015. godine u 13 sati. Najboljim fotografijama dodijelit će se 3 vrijedne nagrade.

Još jedan projekt bit će organiziran u partnerstvu ovih ustanova. Riječ je o tradicionalnoj izložbi Maske, koja godišnje predstavlja dječje radove u formi tematskih izložbi od 2000. godine. Izložba će se održati početkom prosinca u prostorima MGZ-a, a moći će se razgledati fotografije svih učeničkih radova.Također, i ovomu je programu tema: Tihi promatrači sa zagrebačkih pročelja, u sklopu koje učenici imaju zadatak napraviti svoje interpretacije različitih likova, životinja, grifona, sova i sl. postavljenih na zagrebačke zgrade ili njihove fasade.

PICT0006

Nakon što učenici od I. do V. razreda pod vodstvom školskog pedagoga u radioničkim materijalima naprave maske (veličine lica, za ispred lica), fotograf projekta u organizaciji Centra doći će u školu sudionicu i snimiti u visokoj rezoluciji “maskirani razred”, u formaciji koju svaka škola, u dogovoru s likovnim pedagogom, može proizvoljno osmisliti.

Rok za prijavu sudjelovanja u projektu Maske je 11. studenog 2015. godine, a prijavljuje se na e-mail: [email protected], ili pozivom/porukom na 0959044290 (u prijavu navesti; naziv škole, ime i prezime pedagoga i broj učenika).

Fotografije “maskiranih razreda”/učeničkih Maski izložit će se na izložbi u Muzeju grada Zagreba, a najboljim maskama dodijelit će se 3 vrijedne nagrade.

Komentari

loading...