Top deset najljepših lokacija u Zagrebu prema mišljenjima turista

Pixabay

Blogerica iz Njemačke zaljubila se u hrvatsku metropolu.

Zagreb je i ove godine jedna od najpoželjnijih turističkih lokacija, o čemu osim statistika svjedoče i mišljenja turista na društvenim mrežama i blogovima. Svake godine Zagreb pun turista koji oduševljeno istražuju naš grad, njegovu povijest i čari koje nudi na dlanu.

Jedna od oduševljenih turista je i Victoria Ade-Genschow jedna od poznatijih njemačkih blogerica. Svoje brojne putopise dijeli na svom blogu British Berliner, nedavno je posjetila i Hrvatsku, a put ju je odveo i u Zagreb, koji je navela kao poželjno obiteljsko odredište i odličnu destinaciju za mlade, piše Zgmagazin.

U samom uvodu predstavila je Zagreb kao jedan od najstarijih gradova u Srednjoj Europi s bogatom poviješću, a ovo je njezinih 10 razloga zašto posjetiti Zagreb:

1. Kao prvu lokaciju navela je Grički top. Čitateljima je objasnila da se svakog dana u podne iz njega čuje pucanj, a istaknula je da je s Kule Lotršćak pogled na grad predivan.

TOP - 02

2. Victoriju je oduševila i zagrebačka mumija Nesi Hensu, a blogerica je navela kako je mumija posebno zanimljiva jer se radi o ženi krojača iz Tebe, te kako je uz nju pronađena i knjiga, koja je prevedena na više svjetskih jezika. Objasnila je i da je riječ o Knjizi mrtvih te da ovaj djelić povijesti turisti mogu pogledati u zagrebačkom Arheološkom muzeju. No, ako ne uspiju, preporučila je da se u svakom slučaju provozaju zagrebačkom uspinjačkom.

3. Kao odličnu atrakciju spomenula je najam bicikala uz pomoć kojih zainteresirani gosti mogu posjetiti obližnje kvartove, ali i obližnje gradove u Zagrebačkoj županiji.

4. Njemačka blogerica čitateljima da u Zagrebu svakako muzeje – Arheološki muzej, Prirodoslovni muzej, Muzej iluzija, s naglaskom na Muzej prekinutih veza.

Facebook/Arheološki muzej
Facebook/Arheološki muzej

5. Victoriju je fascinirao i Red Srebrnog zmaja na Markovom Trgu, koji prikazuje povijesni sukob između Gradeca i Kaptola. Također, posebno su je, kaže, oduševile replike oružja i oklopa iz tog vremena.

6. Budući da joj je sigurnost na putovanju jako važna, smatra da je Zagreb jedan od sigurnijih gradova u Središnjoj Europi. Osim toga je i, kaže blogerica, čist i jeftin.

7. Blogericu je fascinirala i hrvatska povijest pa se tako na sedmom mjestu na njezinoj listi nalazi Kravat pukovnija, čija povijest seže još iz 17. stoljeća.

Kravat pukovnija 1

8. Istaknula je i zagrebački vidikovac, točnije Zagreb 360° koji nudi nevjerojatan pogled na Trg bana Jelačića. Istaknula da je upravo na vidikovcu imala osjećaj kao da cijeli grad drži na dlanu.

9. Blogerica je posebno uživala u turističkim šetnjama, a predlaže roditeljima da sa svojom djecom upravo na taj način upoznaju Zagreb.

10. Kao šlag na torti, Victoria je odabrala Tunel Grič koji je otkrio njezin muž. Tunel ju je, kaže, očarao.

Njemačka blogerica oduševljena je Zagrebom i preporučila ga je svima kao poželjnu destinaciju i grad u kojem će svatko uživati i naći odličan sadržaj po želji!


Komentari